13 februarie 2014

Shereen El Feki: O povestioară despre sex şi senzualitate

„Dacă într-adevăr vrei să îi cunoști oamenii, începe prin a te uita în dormitorul lor,” spune Shereen El Feki, care a călătorit prin Orientul Mijlociu timp de 5 ani, vorbind cu oameni despre sex. În timp ce aceste conversații au reflectat norme rigide și represiuni adânci, El Feki a descoperit de asemenea că acest conservatorism sexual în lumea arabă este o chestiune relativ nouă. Ea se întreabă: ar putea o revenire a dialogului public să ducă la vieți sexuale mai satisfăcătoare și mai protejate?

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 aprilie 2013

Shereen El-Feki: Cum trebuie luptat cu epidemia de legi rele

Există o epidemie de HIV, dublată de o epidemie de legi rele – legi care criminalizează persoanele cu HIV. La TEDxSummit în Doha, asociata TED Shereen El-Feki susține cu argumente puternice că aceste legi sunt nu numai bazate pe stigmă, ci contribuie la răspândirea bolii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 noiembrie 2010

Shereen El Feki: Cultura pop în lumea arabă

La TEDGlobal University, Shereen El Feki ne arată cum unele culturi arabe împrumută caracteristicile culturii pop vestice (videoclipuri, benzi desenate, chiar și Barbie) și cum le adaugă o trăsătură culturală specifică. Produsele hibride rezultate demonstrează faptul că două civilizații, în loc să fie divizate, se completează reciproc.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii