3 ianuarie 2022

Sheila Marie Orfano & Densho: Pot vreodată stereotipurile să fie bune?

În 2007, cercetătorii au intervievat peste 180 de profesori, pentru a ințelege dacă aceștia au stereotipuri despre elevii lor. Cea mai frecventă părere era că elevii asiatici sunt semnificativ mai silitori, mai inteligenți și mai amabili. Acesta ar putea părea un lucru bun, dar tratarea acestui stereotip ca realitate poate cauza surprinzător de mult rău. Sheila Marie Orfano și Densho studiază mitul minorității model.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 septembrie 2021

Sheila Marie Orfano: Poți avea încredere în propria memorie?

Un samurai este găsit mort într-o pădurice liniștită de bambus. Unul câte unul, singurii martori cunoscuți ai crimei relatează versiunea lor cu privire la cele întâmplate. Dar pe măsură ce fiecare relatează, reiese că fiecare mărturie este plauzibilă, și, totuși, diferită. Și fiecare martor apare ca fiind implicat. Ce se întâmplă? Sheila Marie Orfano explorează fenomenul perspectivelor contradictorii, cunoscut ca efectul Rashomon. [Regizor Jeremiah Dickey, narator Bethany Cutmore-Scott].

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 august 2021

Sheila Marie Orfano: De ce să citești „Divina Comedie” a lui Dante?

„Lăsați orice speranță, voi, cei care intrați”. Scrisă deasupra Porții Iadului, această profeție pune în mișcare o călătorie epică pentru salvare. Scris în peste 10 ani, poemul epic în trei părți al lui Dante Alighieri, „Divina Comedie”, este o creație alegorică a călătoriei sufletului spre Dumnezeu și un comentariu ironic despre politică. Sheila Maria Orfano împărtășește temele iubirii, păcatului și mântuirii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2024
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii