3 mai 2017

Sarah Parcak: Ajută la descoperirea ruinelor antice, până nu e prea târziu.

Sarah Parcak folosește sateliți care orbitează la sute de kilometri înălțime deasupra Terrei ca să descopere comori antice îngropate. Sunt foarte multe de descoperit. Numai în Delta Nilului, Parcak estimează că s-au excavat mai puțin de o miime din 1% față de ce este acolo. Acum, cu ajutorul Premiului TED 2016 și cu un entuziasm contagios pentru arheologie, a creat o platformă online numită GlobalXplorer, care permite oricui are o conexiune de internet să descopere situri necunoscute și să protejeze ce a rămas din moștenirea noastră comună.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 30 noiembrie 2016

Sarah Parcak: În căutarea civilizaţiilor pierdute din Peru — cu ajutorul sateliţilor

În întreaga lume, sute de mii de situri străvechi sunt îngropate sau ascunse vederii. Arheologul Sarah Parcak e hotărâtă să le găsească înainte să o facă jefuitorii. Cu premiul TED 2016, Parcak construiește un instrument cetățean-știință online numit GlobalXplorer care va pregăti o armată de exploratori voluntari să găsească și să protejeze patrimoniul ascuns al lumii. În acest discurs, ea ne prezintă în avanpremieră primul loc pe care-l vor cerceta: Peru — patria lui Machu Picchu, a liniilor Nazca și a altor minuni arheologice ce așteaptă să fie descoperite.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 22 august 2012

Sarah Parcak: Arheologie din spațiu

În această scurtă prezentare, TED Fellow Sarah Parcak introduce domeniul „Arheologie din spațiu” – folosind imagini din satelit ca indicii în căutarea orașelor pierdute ale civilizațiilor trecute.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

noiembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii