17 noiembrie 2021

Sajan Saini: Rețeaua ascunsă ce face internetul posibil

În 2012, o echipă de cercetători a stabilit un nou record, transmițând un petabit de date, adică 10.000 de ore de video cu rezoluție mare, printr-un cablu de peste 50 de kilometri, într-o secundă. Acesta nu era un cablu obișnuit, ci o versiune îmbunătățită a fibrei optice, rețeaua ascunsă ce conectează planeta și face internetul posibil. Ce e fibra optică și cum funcționează? Sajan Saini explică această tehnologie vitală. Lecție de Sajan Saini, regia Artrake Studio.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 ianuarie 2020

Sajan Saini: Tehnologia luminoasă schimbă medicina

E ceva tot mai obișnuit în multe spitale din întreaga lume: o asistentă ne măsoară înălțimea, greutatea, tensiunea arterială și ne pune un mic clește strălucitor pe deget. Imediat, pe un ecran apare procentul de oxigen din sânge. Cum se întâmplă asta? Sajan Sainine arată cum putem obține o nouă tehnologie medicală și un instrument de diagnostic mult mai puțin invaziv folosind lumina și fotonica integrată.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 iulie 2019

Sajan Saini: Cum „văd” mașinile autonome?

E târziu, întuneric beznă și o mașină autonomă merge pe un drum de țară îngust. Deodată, trei pericole apar în același timp. Fără un șofer la volan, mașina folosește senzori ce vor afla toate datele problemei în câteva fracțiuni de secundă. Cum e posibil așa ceva? Sajan Saini explică cum LIDAR-ul și sistemul fotonic integrat transformă mașinile autonome în realitate. Lecție de Sajan Saini, regia de Artrake Studio.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2024
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii