1 iulie 2016

Robert Gupta: Muzica este terapie, muzica este sănătate psihică

Robert Gupta, violonist la Orchestra Filarmonică din Los Angeles, vorbește despre o lecție pe care i-a predat-o unui muzician schizofrenic genial — și ce a învățat. Chemat înapoi pe scenă, Gupta interpretează transcrierea proprie a preludiului din Concertul nr. 1 pentru violoncel, de Bach.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 25 decembrie 2012

Robert Gupta: Între muzică și medicină

Când Robert Gupta a fost pus să aleagă între a face carieră ca medic sau a face carieră ca violonist, şi-a dat seama că locul lui e la mijloc, purtând arcușul în mână şi sentimentul justiţiei sociale în inimă. El ne spune o poveste emoționantă despre cei marginalizaţi de societate şi puterea terapiei prin muzică ce poate avea succes acolo unde medicina convenţională dă greş.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 21 octombrie 2011

Robert Gupta şi Joshua Roman: Passacaglia

Este o operă de primă clasă colaborarea violonistului Robert Gupta si a violoncelistului Joshua Roman, care interpretează „Passacaglia” lui Halvorsen pentru vioară şi violă. Roman preia partea violei interpretând-o la violoncelul său Stradivarius. Este impresionant să-i priveşti pe cei doi muzicieni conectându-se clipă de clipă (şi revenindu-şi după întârzierea de la jumătatea interpretării). Cei doi sunt bursieri TED, iar profunda lor conexiunea sporeşte forţa acestui sclipitor duet.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii