23 decembrie 2014

Bulevardele de centură

Bulevardele de centurăEditura Polirom a publicat recent cartea „Bulevardele de centură„, a scriitorului francez Patrick Modiano, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din anul 2014, în traducerea din limba franceză semnată de Livia Storescu.

În romanul „Bulevardele de centură” (publicat pentru prima dată în 1972), Serge Alexandre, care este naratorul, se află în căutarea tatălui, personaj fantomatic care apăruse pentru scurt timp în viaţa lui în adolescenţă şi care încercase să-l omoare, împingându-l pe şine într-o staţie de metrou. Au trecut zece ani de atunci. În vremurile tulburi ale Ocupaţiei, Serge îşi regăseşte tatăl în mijlocul unui grup obscur de la hanul Clos-Foucre, dintr-un sat de la marginea pădurii Fontainebleau. Toţi acei indivizi erau implicaţi în publicarea unui jurnal de denunţ şi şantaj. Mai mult decât atât, tatăl poartă un alt nume şi nu-şi recunoaşte presupusul fiu. Oare totul s-a petrecut doar în închipuirea tânărului? Va reuşi el să-şi salveze părintele, un evreu deloc îngrijorat de riscurile la care se expune, de legăturile pe care le are?

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 octombrie 2014

Patrick Modiano a obţinut Premiul Nobel pentru Literatură 2014

Juriul, alcătuit din 18 scriitori, profesori şi alţi membri ai Academiei Suedeze, l-a desemnat pe Patrick Modiano ca fiind laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din 2014, „pentru arta memorialistică, prin care a evocat cele mai greu de înţeles destine umane şi a dezvăluit universul ţărilor aflate sub ocupaţie”. Peter Englund, secretarul Academiei Suedeze, a precizat: „Are o colecţie unică de opere, pentru că dialoghează unele cu celelalte, se oglindesc. Întâmplări dintr-o carte pot reapărea în alta.” Patrick Modiano are 69 de ani şi este cel de-al 11 scriitor de origine franceză care câştigă acest mare premiu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii