3 noiembrie 2021

Romania Rocks 2

După o premieră răsunătoare în toamna anului trecut, Festivalul literar româno-britanic „Romania Rocks” revine la Londra pentru o nouă ediție efervescentă, în perioada 3-9 noiembrie 2021. Creat de Institutul Cultural Român din Londra şi beneficiind de susținerea European Literature Network, „Romania Rocks 2” este unul dintre cele mai importante evenimente literare româneşti ale anului din capitala britanică.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 mai 2017

Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti 2017

Cea de a VIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB), cel mai important eveniment autohton dedicat poeziei, are loc în perioada 15-21 mai 2017. Ediția din acest an, ce reunește la București peste 100 de nume importante ale poeziei contemporane, dintre care aproape 50 de oaspeți din străinătate, debutează în forță, cu aniversarea celor 95 de ani de existență PEN România și un recital de poezie Mircea Dinescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 23 martie 2009

Primăvara Poeţilor

Festivalul Primăvara Poeţilor/Le Printemps des Poètes, aflat la ediţia a V-a în România, se desfăşoară anul acesta între 23 şi 29 martie 2009. Peste 65 de ţări participă în luna martie la această sărbătoare a poeziei.

Timp de şapte zile, vor avea loc în întreaga ţară zeci de lecturi, mese rotunde şi dezbateri, lansări de carte şi de reviste, spectacole de muzică şi poezie, expoziţii. Douăzeci şi opt de proiecte culturale vor reuni diferite evenimente care se adresează tinerilor cititori din licee, şcoli generale şi universităţi (Cuvinte despre poezia de astăzi, Ateliere literare 2009, concursuri literare) sau publicului larg (Maraton poetic, Biblioteca poeţilor, Astăzi, poezie! – lecturi în spaţii publice, biblioteci, cluburi, ceainării şi cafenele, Acasă la poetul nostru, Poezie pe mai multe voci, Poezie vizuală, cărţi poştale cu poeme scrise de autori români şi străini contemporani care vor fi oferite gratuit celor prezenţi la lecturile susţinute în timpul festivalului etc.). Există, de asemenea, câteva programe destinate persoanelor care se gasesc în spitale sau în case de bătrâni, precum şi în penitenciare – Lumea dinăuntru, lumea din afară.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 6 noiembrie 2008

Număr special dedicat literaturii române de revista poloneză ”Lampa”

Întemeiată şi condusă de scriitorul Paweł Dunin-Wąsowicz, descoperitorul şi editorul binecunoscutei Dorota Masłowska, „Lampa” este una dintre cele mai citite reviste de cultură poloneze şi cea mai puternică rampă de lansare a tinerei generaţii.

lampa

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii