1 octombrie 2020

Michael Sandel: Tirania meritului

Ce este important pentru viața publică, și cum putem începe să o vindecăm? Michael Sandel ne oferă un răspuns surprinzător: cei care au prosperat trebuie să se uite în oglindă. El explorează felul în care „infatuarea meritocratică” îi face pe mulți să creadă că succesul li se datorează în întregime și să-i privească de sus pe cei care nu s-au descurcat, provocând resentimente și inflamând discrepanța dintre „învingători” și „învinși” în noua economie. Aflați de ce avem nevoie să reconsiderăm adevăratul înțeles al succesului și să recunoaștem rolul norocului, pentru a crea o viață civică mai generoasă și mai puțin ranchiunoasă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 29 iunie 2015

Michael Sandel: Arta uitată a dezbaterii democratice

Democraţia prosperă prin dezbatere publică, spune Michael Sandel — dar, în mod ruşinos, ne-am pierdut acest exerciţiu. El conduce o discuţie plăcută şi revigorantă, în timp ce TEDsterii se contrazic pe tema unui caz recent al Curţii Supreme (Turneul PGA, Inc. v. Martin) al cărui rezultat relevă ingredientul esenţial al dreptăţii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 ianuarie 2014

Michael Sandel: De ce să nu ne bazăm viaţa civică pe economia de piaţă

În ultimele trei decenii, spune Michael Sandel, Statele Unite au trecut de la o economie de piaţă la o societate de piaţă; putem spune că experienţa americanilor asupra vieţii civice împărtăşite depinde de câţi bani au. (Trei exemple cheie: accesul la educaţie, accesul la justiţie, influenţa politică.) Într-o prezentare şi dezbatere publică, Saundel ne cere să reflectăm onest la această întrebare: În democraţia noastră actuală, nu cumva prea multe sunt de vânzare?

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii