15 aprilie 2021

Michael Green: Cum ne unesc (și ne divizează) steagurile

Steagurile sunt cele mai simple și puternice piese de design create vreodată. Ne pot face să fim plini de mândrie sau plini de ură și pot chiar inspira oamenii să moară sau să ucidă în numele lor, spune vexilologul Michael Green. Să facem o scurtă trecere prin istorie, în timp ce Green explorează simbolurile din spatele steagurilor ce ne unesc și ne divid, invitându-ne să ne imaginăm un viitor unde am putea colabora sub o singură identitate colectivă: umanitatea noastră.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 martie 2016

Michael Green: Cum putem face lumea mai bună până în 2030

Putem pune capăt foametei și sărăciei, putem opri schimbările climatice și obține egalitatea sexelor în următorii 15 ani? Guvernele lumii cred că da. Întrunite la ONU în septembrie 2015, acestea s-au pus de acord asupra unui nou set de Obiective Globale pentru dezvoltarea mondială până în 2030. Expertul în progres social Michael Green ne invită să ne imaginăm cum pot fi atinse aceste obiective și cum poate fi împlinită viziunea pentru o lume mai bună pe care o întruchipează.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 februarie 2015

Michael Green: Ce spune Indicele de Progres Social despre ţara ta?

Despre termenul de Produs Intern Brut se vorbește deseori ca și cum ne-ar fi fost „transmis de D-zeu pe tăblițe de piatră.” Dar acest concept a fost inventat în anii 1920 de un economist. Acum avem nevoie de un mijloc de evaluare mai eficient, potrivit secolului XXI, spune Michael Green: Indicele de Progres Social. Fermecător și spiritual, el ne arată cum putem utiliza această metodă pentru a măsura societățile pe baza a trei dimensiuni care contează cu adevărat. El dezvăluie o reașezare dramatică a țărilor atunci când le compari după acest criteriu.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 decembrie 2013

Michael Green: De ce ar trebui să construim zgârie-nori din lemn

Construiți un zgârie-nori? Lăsaţi deoparte oţelul şi betonul, spune arhitectul Michael Green, şi construiţi zgârie-nori din… lemn. După cum explică Green în această prezentare incitantă, nu numai că e posibilă construirea de structuri cu 30 de etaje (sau, speră el, mai înalte), ci e şi necesară.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii