25 aprilie 2018
Librăria Humanitas de la Cișmigiu invită cititorii sâmbătă, 28 aprilie, ora 17:00, la lansarea cărții „Viața lui M. Blecher. Împotriva biografiei” de Doris Mironescu. La eveniment participă, alături de autor, criticul literar Tania Radu, regizorul Radu Jude și poetul Claudiu Komartin. Discuția este moderată de Marieva Ionescu, redactor al Editurii Humanitas.

Continuare »

Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Cărţi, Ştiri
23 ianuarie 2017
Editura Humanitas Fiction aşteaptă publicul la Librăria Humanitas de la Cişmigiu miercuri, 25 ianuarie 2017, ora 19:30, la lansarea romanului „Noaptea de foc”, semnat de celebrul scriitor şi dramaturg Eric-Emmanuel Schmitt. La eveniment participă Chris Simion, Mihaela Dedeoglu, Marieva Ionescu şi Marius Constantinescu. Denisa Comănescu, directorul general al Editurii Humanitas Fiction, este moderatorul serii. Cristian Iacob oferă publicului un scurt spectacol lectură din roman în dramatizarea şi regia lui Chris Simion.

Continuare »

Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Cărţi, Ştiri
12 februarie 2015
Prima traducere românească integrală a volumului „Cristul lui Velázquez” de Miguel de Unamuno este lansată sâmbătă, 14 februarie 2015, de la ora 17:00, la Libraria Humanitas de la Cişmigiu. Ediţia în limba română a acestei capodopere este prezentată de prof. univ. Ruxandra Demetrescu, Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, Pr. prof. Wilhelm Dancă, decanul Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din Bucureşti, Marieva Ionescu, redactor Editura Humanitas, şi Sorin Mărculescu, editorul volumului, poet, traducător, eseist.

Continuare »

Încarc...
Publicat de Lucian Velea in Cărţi, Ştiri
2 august 2013
Pe 15 decembrie 2012, la Universitatea din Bucureşti, 53 de scriitori români au reuşit o premieră mondială, aceea de a redacta cel mai rapid roman, în doar 5 ore şi 35 de minute. Redactarea cărţii a început la ora 10:20 şi s-au scurs doar 9 ore, 5 minute şi 8 secunde până la tipărirea primului număr al ineditului roman, intitulat „Moş Crăciun & Co.”. Câmpul de luptă al acestui efort colectiv au fost laboratoarele Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universității din Bucureşti.
Editura Art a înscris acest proiect la Guinness Book of Records pentru a fi validat şi omologat ca record. Guinness Book a anunţat oficial că proiectul este omologat şi, mai mult, a inaugurat cu acest prilej o nouă categorie.
Continuare »

Încarc...
Publicat de Lucian Velea in Cărţi, Ştiri