22 aprilie 2022

IPIFF – Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți

Începutul de mai este rezervat filmului independent. Cea de-a XVI-a ediție IPIFF- Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți aduce în fața pasionaților de film cele mai bune filme independente din ultimii doi ani, din 7 țări. Astfel, din 5 până în 8 mai 2022, la Cinema Muzeul Țăranului, filme independente de lungmetraj ficţiune (inclusiv animație), filme de lungmetraj documentar și scurtmetraje (ficţiune, documentar, animație) abia așteaptă să fie vizionate și apreciate. Premierea celor mai bune producții din fiecare categorie, are loc duminică, 8 mai 2022, de la ora 18:00, la Teatrul Odeon.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 august 2021

Palmares „Film 4 Fun 2021”

Ediția a 13-a a festivalului internațional de comedie Film 4 Fun s-a încheiat în seara de duminică, 8 august 2021, printr-o gală găzduită de Cinema Carpați din Sinaia și transmisă live pe Facebook și pe canalul YouTube al festivalului.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 11 septembrie 2019

Zilele Muzeului Țăranului, ediția a VII-a

Ca în fiecare început de toamnă, în preajma sărbătorii Înălțarea Sfintei Cruci, cunoscută în popor și ca Ziua Crucii, Muzeul Național al Țăranului Român prăznuiește cu expoziții noi, târg de icoane, muzică și multe filme. Oaspeții sunt așteptați în perioada 12 – 22 septembrie 2019 la cea de a șaptea ediție a „Zilelor Muzeului Țăranului”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 februarie 2018

Zilele filmului românesc la Leipzig

Sub motto-ul „Leaving (to) Romania”, în perioada 26 februarie-13 martie 2018, Institutul Cultural Român din Berlin, în colaborare cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, prezintă la Cinematograful UT Connewitz din Leipzig peste 10 proiecte cinematografice românești atât lungmetraje, cât și documentare și scurtmetraje, într-o selecție realizată de criticul de film Mihai Fulger. Evenimentul, cu acces gratuit, este un proiect-avanpremieră la ediția din acest an a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig, unde România este țară invitată de onoare.

Criticul de film Mihai Fulger, curatorul proiectului, declară:

După perioada comunistă, în care țara se putea părăsi fie cu acordul partidului unic (și, deseori, în beneficiul acestuia), fie riscându-ți viața, România a ajuns fruntașă la capitolul emigrație către Occidentul tuturor posibilităților. Nu e de mirare, așadar, că mulți realizatori de filme de ficțiune și, mai ales, documentare au abordat subiecte legate de migrare. Mai recent, a apărut un fenomen cu sens invers, reflectat și în cinema: întoarcerea în țară a românilor din diaspora și chiar sosirea în România a unor occidentali aflați în căutarea unor locuri de muncă. Așadar, tema pe care am ales-o pentru programul de film românesc de la Leipzig, „Leaving (to) Romania”, s-a dovedit foarte ofertantă. Dată fiind și marea diversitate a perspectivelor cineaștilor selecționați, sunt convins că publicul german nu va fi deloc dezamăgit de acest program.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 aprilie 2016

Festivalul internaţional de film goEast 2016

Între 20 și 26 aprilie 2016 are loc Festivalul Filmul Central-Est European „goEast” de la Wiesbaden, care prezintă o serie de aproximativ 140 de filme în cele 7 secţiuni ale sale. Festivalul a fost înfiinţat în anul 2001 de către Institutul de Film din Frankfurt/Main şi s-a dezvoltat ca o platformă de dialog între Est şi Vest. Temele importante care stau în centrul manifestării sunt mai ales schimbările razante din Europa Centrală şi de Est, dar şi identitatea europeană.

Competiția oficială a festivalului din acest an include lungmetrajul românesc „Orizont”, în regia lui Marian Crişan. Filmul, proiectat în premieră mondială în noiembrie 2015 în cadrul Tallin Black Nights Film Festival, este reprezentat la Wiesbaden de producătorul Mihail Dorobanţu.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 martie 2014

Premiile Gopo 2014

În seara zilei de luni, 24 martie 2014, la Opera Națională București, cea de-a opta ediție a Galei Premiilor Gopo și-a împărțit trofeele în prezența a peste 800 de invitați și jurnaliști acreditați. Găzduită de Amalia Enache și Radu Iacoban, gala a avut mult umor, momente inedite, dar și multă emoție. Telespectatorii au putut urmări ceremonia în direct și în exclusivitate pe TV pe ProCinema.

Regizorii Igor Cobileanski, Dan Chișu, Nae Caranfil, Marian Crișan și Iulia Rugină (nominalizată la categoria Cel mai bun debut), actrițele Ela Ionescu (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar), Luminița Gheorghiu (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol principal), Crina Semciuc, Raluca Aprodu, Diana Cavallioti și Ioana Flora (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol principal), actorii Tudor Aaron Istodor, Paul Ipate, Dorian Boguță, Alexandru Papadopol, Adrian Titieni (nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal), membrii trupei Grimus sau creatorul de modă Alexandru Ciucu sunt doar câţiva dintre invitații ce au pășit pe covorul roșu al Galei Premiilor Gopo, ale căror gazde au fost Amalia Enache și Cabral.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

octombrie 2024
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii