9 ianuarie 2018

Premiile Globul de Aur 2018 în negru

Cea de a 75-a ediţie a Premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminică, 7 ianuarie 2018, la Los Angeles, şi-a desemnat câştigătorii. Seth Meyers a fost pentru prima oară gazda ceremoniei. Oprah Winfrey a primit premiul Cecil B. DeMille Lifetime Achievement Award, iar actorul Gary Oldman a primit primul său Glob de Aur după o carieră de 40 de ani.

Filmul „The Shape of Water” a primit cele mai multe nominalizări, în număr de şapte, iar „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria dramă şi a devenit, alături de serialul „Little Big Lies”, câştigătorul serii, cu nu mai puţin de patru trofee. Printre premianţi s-au mai numărat Frances McDormand, Saoirse Ronan, James Franco, Nicole Kidman, Elisabeth Moss şi alţii.

Fiind prima mare ceremonie care a avut loc la Hollywood de la declanşarea scandalului care l-a avut în centru pe producătorul Harvey Weinstein, majoritatea invitaţilor au purtat ţinute negre, în semn de protest faţă de hărţuirea sexuală, dar şi de a milita pentru egalitatea dintre sexe, dreptul egal la muncă şi la remuneraţie.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 februarie 2017

Ana, mon amour – Ursul de Argint la Berlin

Singurul film românesc aflat anul acesta în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul „Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit sâmbătă seara premiul Ursul de Argint pentru „Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie”, distincţie acordată Danei Bunescu pentru montajul filmului. Aflată în competiţie directă cu toţi monteurii, directorii de imagine, scenografii şi designerii de costume din concurs, Dana Bunescu a primit Ursul de Argint de la preşedintele juriului Paul Verhoeven, care în discursul său a ţinut să sublinieze structura inovativă a filmului „Ana, mon amour”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 8 februarie 2017

Ediţia a 67-a a Festivalului Internaţional de film de la Berlin

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin ia startul joi, 9 februarie 2017. În cadrul ediţiei de anul acesta a celui mai mare festival public de film din lume sunt proiectate 399 de filme, la care se adaugă alte aproximativ 700 de producții, prezentate în cadrul European Film Market, piața europeană de film pentru profesioniștii industriei. Dintre acestea, 18 filme, din ţări precum România, Franța, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Japonia, Portugalia, Chile, Coreea de Sud sau Polonia concurează în competiţia principală a festivalului pentru unul din trofeele Berlinalei, informează ICR Berlin.

Anul acesta juriul internaţional care decernează Ursul de Aur şi Ursul de Argint este prezidat de regizorul şi scenaristul Paul Verhoeven, avându-i în componenţa sa pe producătorul Dora Bouchoucha Fourati (Tunisia), artistul Olafur Eliasson (Danemarca), actriţele Maggie Gyllenhaal (USA) şi Julia Jentsch (Germania), actorul şi regizorul Diego Luna (Mexic), şi regizorul şi scenaristul Wang Quan’an (China).

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 13 ianuarie 2015

Concurenţă strânsă pentru Globul de Aur 2015

Cea de-a 72-a ediţie a Premiilor Globul de Aur a fost gazduită de Beverly Hilton Hotel din Beverly Hills, California pe 11 ianuarie 2015. Tina Fey şi Amy Poehler au fost moderatoarele serii pentru cea de-a treia oară consecutiv. „The Affair”, „Birdman” (2 trofee), „Boyhood” (3 trofee), „Fargo”, „The Theory of Everything” (2 trofee) şi „Transparent” s-au aflat printre filmele şi show-urile de televiziune care au primit mai multe trofee. Premiul pentru întreaga activitate „Cecil B. DeMille” i-a fost decernat actorului George Clooney, care în discursul de mulţumire a spus lumii întregi cât de mult îşi iubeşte soţia.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 martie 2010

The Hurt Locker, marele câştigător la ceremonia de decernare a premiilor Oscar

Pe 7 martie 2010 a avut loc cea de-a 82-a ediţie a premiilor Oscar. A fost o noapte cu puţine surprize în ceea ce priveşte actorii şi producţiile care au fost premiate la cele mai importante categorii.

Drama „The Hurt Locker” a fost marea câştigătoare a serii, fiind recompensată cu 6 statuete pentru „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor, „Cel mai bun scenariu original”, „Cel mai bun mixaj de sunet”, „Cel mai bun montaj de sunet” şi „Cel mai bun montaj”. Regizoarea Kathryn Bigelow a devenit, astfel, prima femeie din istoria Oscarurilor care ia premiul pentru cea mai bună regie. „Sper că voi crea un trend”, a afirmat ea în culise. Scenaristul Mark Boal i-a mulţumit lui Kathryn Bigelow, numind-o „un regizor extraordinar şi o vizionară”. El a dedicat Oscarul pe care l-a câştigat trupelor aflate în Irak şi Afganistan. Producătorului peliculei „The Hurt Locker”, Nicolas Chartier, i-a fost interzis să participe la ceremonie, din cauza email-urilor pe care le-a trimis membrilor Academiei, în care îi ruga să-i voteze producţia.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie 2024
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii