20 noiembrie 2019

Nu mi-am omorât bărbatul

Liu Zhenyun, unul dintre cei mai apreciați scriitori chinezi contemporani, vine în România, la București și la Brașov, la invitația Institutului Confucius din București și a Editurii Humanitas Fiction. Romanul „Nu mi-am omorât bărbatul„, recent publicat în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, este lansat în prezența autorului la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, sâmbătă, 23 noiembrie 2019, la ora 15:00, în standul Grupului Humanitas. La eveniment participă, alături de Liu Zhenyun, Luminița Bălan, profesor universitar, coordonatorul Institutului Confucius al Universităţii din Bucureşti şi traducătoarea romanului, Mugur Zlotea, lector universitar, traducător şi membru al Departamentul de Limbi și Literaturi Orientale, secţia Chineză al Universităţii din Bucureşti și Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 22 ianuarie 2019

Grădina de piatră

Editura Humanitas Fiction așteaptă publicul miercuri, 23 ianuarie 2019, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o seară dedicată scriitorului Nikos Kazantzakis și lansării romanului „Grădina de piatră„, tradus în limba română de Alexandra Medrea-Danciu și apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. Cartea este prezentată de Elena Lazăr, traducătoare, editor și specialist în literatură greacă contemporană, Luminița Bălan, traducătoare, profesor universitar și directorul Institutul Confucius, Universitatea din Bucureşti și Simona Preda, critic literar. Moderatorul întâlnirii este Raluca Popescu, redactor-șef al Editurii Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 mai 2018

Cei trei regi

Editura Humanitas Fiction invită publicul miercuri, 9 mai 2018, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului „Cei trei regi” al scriitorului chinez A Cheng, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu și totodată moderatorul serii. Cartea este prezentată de prof. dr. Florentina Vișan, prof. dr. Luminița Bălan, traducătoarele romanului, și Ana Maria Caia, scriitoare și jurnalistă. În partea a doua a evenimentului, plecând de la tematica uneia dintre nuvele, prof. Qiao Qi și prof. Liu Wencui de la Institutul Confucius din București fac o demonstrație de șah chinezesc.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 noiembrie 2017

Cronica unui negustor de sânge

Editura Humanitas Fiction invită pe cei interesați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 8 noiembrie 2017, ora 19:00, la lansarea romanului „Cronica unui negustor de sânge” semnat de scriitorul chinez Yu Hua – autorul bestsellerului „În viață” –, publicat în colecția Raftul Denisei. Roman de o rară intensitate emoțională, „Cronica unui negustor de sânge” surprinde drama „omului nou” încă atașat de vechile credințe, în timpul celor mai frământați ani ai Chinei maoiste. Cartea este prezentată de prof. dr. Florentina Vișan, prof. dr. Luminița Bălan, traducătoarea romanului, și lector dr. Andreea Chiriță. Moderatorul serii este Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 ianuarie 2017

Femeia cu buchet de flori şi alte povestiri

Editura Humanitas Fiction aşteaptă publicul la Librăria Humanitas de la Cişmigiu miercuri, 18 ianuarie 2017, ora 19:00, la o întâlnire dedicată volumului „Femeia cu buchet de flori şi alte povestiri” de Mo Yan, prima antologie de proză scurtă publicată în România a scriitorului laureat cu Premiului Nobel pentru literatură în 2012. La întâlnire vorbesc Luminiţa Bălan, profesor universitar, coordonatorul Institutului Confucius al Universităţii din Bucureşti şi traducătoarea cărţii aflate în dezbatere, Florentina Vişan, profesor universitar, traducător şi unul din cei mai apreciaţi exegeţi români ai culturii chineze şi Mugur Zlotea, lector universitar, traducător şi membru al Departamentului de Limbi şi Literaturi Orientale, secţia Chineză a Universităţii din Bucureşti. Întâlnirea este moderată de Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 8 septembrie 2015

Lumea de orez

Editura Humanitas Fiction şi Institutul Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti invită publicul miercuri, 9 septembrie 2015, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, pentru o seară dedicată literaturii chineze. Evenimentul debutează cu lansarea, în prezenţa autorului, a romanului „Lumea de orez” de Su Tong, unul dintre cei mai renumiţi scriitori chinezi contemponani, recompensat cu numeroase premii naţionale, precum şi cu Asian Literary Prize în 2009 şi nominalizat, în 2011, la Man Booker Internaţional Prize.

invitatie

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii