8 octombrie 2018

Johnathan Haidt: Rădăcinile morale ale liberalilor și conservatorilor

Psihologul Jonathan Haidt studiază cele cinci valori morale care formează baza alegerilor noastre politice, fie că suntem de stânga, de dreapta, sau de centru. În această prelegere edificatoare, el precizează valorile preferențiale onorate de liberali, respectiv conservatori.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 ianuarie 2017

Jonathan Haidt: Se poate vindeca America divizată?

Cum își poate reveni America după alegerile prezidențiale negative, partinice, din 2016? Socio-psihologul Jonathan Haidt studiază dimensiunea morală ce stă la baza preferințelor noastre politice. În conversația sa cu Chris Anderson, Curator TED, el descrie felurile de gândire și cauzele istorice care au dus la o diviziune atât de accentuată în America — și o viziune a modului în care se poate merge mai departe.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 februarie 2013

Jonathan Haidt: Ameninţările comune pot balansa politicienii

Dacă un asteroid s-ar îndrepta spre Pământ, ne-am uni toți și am găsi o cale să-l anihilăm, ca în filme. Și totuși, când suntem confruntați cu probleme majore din viața reală, dovedite de date, grave ca sfârșitul lumii, frecvent ne retragem în blocaje sau atacuri partizane. Jonathan Haidt ne arată câțiva din asteroizi îndreptați către noi – unii reprezentând cauze susținute de cei de stânga altele de dreapta – și sugerează cum ar trebui să lucreze ambele aripi pentru ca umanitatea să beneficieze.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 mai 2012

Jonathan Haidt: Religie, evoluţie şi extazul transcendenţei sinelui

Psihologul Jonathan Haidt pune o întrebare simplă, dar dificilă: de ce căutăm să ne depăşim limitele? De ce încercăm să ne pierdem? Făcând un tur prin teoriile evoluţiei prin selecţia de grup, el ne propune un răspuns provocator.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2020
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii