16 februarie 2021

Ipoteza fericirii

Publicul este așteptat marți, 16 februarie 2021, de la ora 19:30, la o discuție online despre „Ipoteza fericirii. Armonia dintre știința modernă și vechea înțelepciune”, a doua carte a psihologului social Jonathan Haidt publicată la Editura Humanitas. Acest volum, care cuprinde informații practice din psihologia pozitivă și neurologie, ne poate ajuta să înțelegem mai bine felul în care luăm decizii, să privim cu ochi mai înțelegători idealurile noastre despre fericire și statut și să avem așteptări mai rezonabile. La întâlnire sunt invitați Domnica Petrovai (psiholog clinician și psihoterapeut), Vlad Stroescu (medic psihiatru), Lidia Bodea (director al Editurii Humanitas). Moderatorul întâlnirii este Georgiana Ilie (senior editor DoR).



Jonathan Haidt declară:

Fericirea nu e ceva ce putem găsi, obţine sau atinge în mod direct. Trebuie să ne asigurăm condiţiile potrivite şi apoi să aşteptăm. Unele dintre acele condiţii ţin de noi înşine, precum coerenţa dintre părţile şi nivelurile personalităţii noastre. Alte condiţii presupun o relaţie cu lucruri care se află în afara noastră: aşa cum plantele au nevoie de soare, de apă şi de pământ fertil pentru a creşte, oamenii au nevoie de iubire, de muncă şi de o legătură cu ceva mai mare decât ei înşişi. Merită să luptăm pentru a dezvolta relaţiile potrivite dintre noi şi ceilalţi, dintre noi şi munca pe care o facem şi dintre noi şi ceva mai mare decât persoana noastră. Dacă reuşim să creăm aceste relaţii, scopul şi sensul vor începe să se facă simţite.

Publicația Nature consemnează:

Din punct de vedere intelectual, „Ipoteza fericirii” este poate cea mai substanţială carte produsă de mişcarea psihologiei pozitive.

Evenimentul este difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas și pe canalul YouTube Humanitas. Înregistrările video și audio sunt ulterior disponibile pe canalele YouTube Humanitas și SoundCloud Humanitas.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook