5 aprilie 2016

Foe

La Librăria Humanitas de la Cişmigiu se lansează joi, 7 aprilie 2016, de la ora 19:00, romanul „Foe” al scriitorului sud-african J.M. Coetzee, laureat al Premiului Nobel pentru literatură. La eveniment participă Mihaela Anghelescu Irimia, prof. univ. dr. la Facultatea de Litere (Universitatea din Bucureşti), Andreea Răsuceanu, critic literar, Irina Horea, traducătoarea romanului, şi Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

J.M. Coetzee

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 12 iunie 2013

Premiile Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2012

Întrunit luni, 10 iunie 2013, Juriului de Premiere al Uniunii Scriitorilor din România – în componenţa: Mihai Zamfir (Preşedinte), Gabriel Coşoveanu, Dan Cristea, Irina Petraş, Cornel Ungureanu (membri) – a hotărât, în urma dezbaterilor şi votului, acordarea premiilor pe anul 2012.

Premiile au fost decernate în seara aceleiaşi zile, în cadrul Galei de Premiere, în Sala Oglinzilor de la Casa Monteoru.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 28 ianuarie 2009

Viaţa şi vremurile lui Michael K

Viaţa şi vremurile lui Michael KLa Humanitas Fiction a apărut „Viaţa şi vremurile lui Michael K„, un extraordinar roman al lui J.M. Coetzee, laureatul Premiului Nobel în 2003. Cartea a fost distinsă cu Booker Prize în Marea Britanie în 1983 şi cu Premiul Femina în Franţa în 1985.

Viaţa pare să fi intrat pe un făgaş lipsit de suferinţă, dar şi de bucurie, pentru Michael K, un bărbat de culoare din Cape Town. Orfan de tată, petrecându-şi copilăria stigmatizată departe de mamă, în cămine şi centre de reeducare, tânărul devine grădinar în slujba consiliului local. Nimic nu pare să-i tulbure traiul monoton, până în clipă când mama sa, grav bolnavă, ia hotărârea de a se întoarce în ţinuturile natale, unde doreşte să-şi sfârşească zilele, departe de oraşul sfâşiat de un război civil care nu este al lor şi pe care nu îl înţeleg, dar ale cărui consecinţe le afectează în mod direct vieţile. Urcându-şi mama şi putina avuţie într-un cărucior improvizat, Michael K începe o adevărată odisee printr-o lume care-şi poartă la vedere cicatricile mereu reînnoite ale unei istorii tragice. Într-o lume fragmentată, care nu este pregătită să-i accepte alegerile, Michael K dă o lecţie despre supravieţuire pură: fără idoli, fără iluzii, fără viitor.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

octombrie 2022
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii