21 august 2012

Cupa de aur

Cupa de aurEditura Polirom a publicat romanul „Cupa de aur” de John Steinbeck (laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1962), traducere din limba engleză şi note de Ioana Oprică.

O aventură în care fantezia nu are margini, „Cupa de aur” este primul roman al lui John Steinbeck, o biografie ficţională ce urmăreşte cu fidelitate viaţa dramatică a „regelui piraţilor” englezi, Henry Morgan.

Pustiind Coasta Cubei şi a Americii şi revărsând teroare oriunde îi este rostit numele, Henry Morgan e mânat de o dorinţă de glorie şi putere fără hotar, fiind ruinat, în cele din urmă, de cele două mari şi mistuitoare pasiuni ale sale: să cucerească inima frumoasei La Santa Roja şi să pună stăpânire pe Panama, smulgând „cupa de aur“ din mâinile spaniolilor. În acelaşi timp, romanul lui John Steinbeck este şi un loc al fanteziei capricioase, în care vrăjitorul Merlin îl poate îndruma pe Henry Morgan, iar căutarea Graalului din legendele arthuriene poate inspira o poveste plasată în secolul al XVII-lea, în Marea Caraibelor. Scrisa în manieră realistă şi alegorică deopotrivă, nelăsându-se împiedicată de rigorile stilistice dictate de timpurile care o inspiră, cartea poate fi citită în cheia căutării tragice, din viaţa unui om obişnuit, a averii, a faimei şi a iubirii.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

octombrie 2022
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii