9 mai 2018

Hans Rosling: Lasă statistica să-ţi schimbe concepțiile

Vorbind la Departamentul de Externe al SUA, Hand Rosling folosește softul său fascinant de prezentare a datelor sub formă de sfere pentru a spulbera miturile despre țările în curs de dezvoltare. Așteptați-vă la o combinație de analize noi – pentru China și pentru lumea care va depăși faza de dezvoltare – cu o prezentare clasică de date.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 22 decembrie 2014

Hans Rosling: Veştile bune ale deceniului?

Hans Rosling reformulează 10 ani de date ale O.N.U. cu viziunile sale spectaculoase, luminând uimitoarele și de cele mai multe ori nerelatatele știri demne de prima pagină. Pe parcurs, el demască abordarea greșită a statisticilor care pătează asemenea informații vitale.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 24 octombrie 2014

Hans Rosling & Ola Rosling: Cum scăpăm de ignoranţa asupra lumii

Cât de multe știți despre lume? Hans Rosling folosește celebrele sale grafice cu populația lumii, cu sănătatea și veniturile (și o baghetă foarte foarte lungă) pentru a demonstra că aveți o probabilitate statistică mare de a vă înșela complet în ceea ce credeți că știți. Luați parte împreună cu publicul său la un chestionar, iar apoi învățați de la Ola, fiul lui Hans, 4 căi rapide de a fi mai puțin ignoranți.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 septembrie 2012

Hans Rosling: Religiile şi copiii

Hans Rosling a avut o întrebare: Au unele religii o rată a natalităţii mai mare decât altele – şi cum influenţează creşterea globală a populaţiei? Vorbind la Summitul TED în Doha, Qatar, el face grafice cu date despre timp şi religii. Cu umorul specific şi cu o perspicacitate ascuţită, Hans ajunge la o concluzie surprinzătoare asupra ratei fertilităţii în lume.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 septembrie 2011

Hans Rosling: Magia maşinii de spălat

Care a fost cea mai mare invenție a revoluției industriale? Hans Rosling susține că mașina de spălat. Cu noi grafice din Gapminder, Rosling ne arată magia care apare când creșterea economică și electricitatea transformă o zi plictisitoare de spălat rufe într-o zi intelectuală dedicată cititului.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 decembrie 2010

Hans Rosling: Ascensiunea Asiei – cum şi când

Hans Rosling era un tânăr student în India când a înţeles prima oară că Asia deţine toate atributele necesare pentru a-şi relua poziţia de putere economică dominantă a Globului. La TEDIndia, el arată cu ajutorul unui grafic creşterea economică globală începând cu 1858 şi prezice data exactă la care India şi China vor surclasa SUA.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii