4 august 2015

Ferma animalelor

Humanitas Multimedia organizează marţi, 4 august 2015, de la ora 19:00, pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu, o întâlnire ci audiobook-ul „Ferma animalelor” de George Orwell, în lectura lui Victor Rebengiuc. Discuţia, la care participă Victor Rebengiuc, Dan C. Mihăilescu şi Lidia Bodea, este urmată de lectura câtorva fragmente din nuvela lui George Orwell.

invitatie

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 19 ianuarie 2011

O gură de aer

O gură de aerEditura Polirom a publicat romanul „O gură de aer” de George Orwell.

Cartea a fost publicată în premieră la scurt timp după izbucnirea celui de-al doilea război mondial, astfel încât tema idilică este doar o suprafaţă sub care se ascunde o tentă pesimistă – industrializarea şi capitalismul au distrus vechea Anglie, iar tonul romanului prevede ameninţări care abia urmează să copleşească omenirea.

George Bowling este agent de asigurări. Are patruzeci şi cinci de ani, e căsătorit, tată a doi copii, cu rate la bancă, cu o burta respectabilă şi o proteză dentară pe care abia a înlocuit-o. Războiul bate la uşă, viitorul îl înspăimântă, iar până la goana nebună după mâncare, la soldaţii viermuind ca gândacii, la poliţia secretă şi la dictatură nu mai e decât un pas. Trebuie să evadeze şi singura scăpare este lumea copilăriei, orăşelul care în mintea lui George apare ca un colţ de rai, liniştit şi senin. Ce va găsi el oare acolo?

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii