25 aprilie 2022

Părinți și copii

Textul lui Brian Friel, după „Părinți și copii” de Turgheniev, a fost tradus și montat pe scena mare a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București de regizorul Vlad Massaci care propune un spectacol despre conflictele dintre generațiile care par să nu mai găsească între ele o punte de comunicare. Din distribuție fac parte Andrei Huțuleac, Alexandru Potocean, Mihai Călin, Richard Bovnoczki, Crina Semciuc, Cosmina Olariu, Emilia Popescu, Măriuca Bosnea, Diana Dumbravă, Vitalie Bichir/Tomi Cristin, Fulvia Folosea, Emilian Mârnea, Mihai Verbițchi, Andrei Tomi. Premiera oficială are loc pe 30 aprilie 2022, începând cu ora 19:00, la Sala Ion Caramitru a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București. Următoarea reprezentație este programată pentru 1 mai 2022.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 11 octombrie 2021

Kiritza sau jocul de-a…

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă primele reprezentaţii cu noua premieră „Kiritza sau jocul de-a…”, miercuri 13 (avanpremieră) şi joi 14 octombrie 2021 (premiera oficială), de la ora 20:00, la Sala Studio. Alături de soprana Oana Berbec din distribuți fac parte o mulţime de actori îndrăgiţi din trupa TNB: Ileana Olteanu, Lari Giorgescu, Costina Cheyrouze, Fulvia Folosea, Aylin Cadîr, Crina Semciuc, Victoria Dicu, Eduard Adam, Ciprian Nicula, Florin Călbăjos, Mihai Calotă, Mihai Munteniţă, Ionuţ Toader, Emilian Mârnea, Axel Moustache, Petre Ancuţa. „Kiritza sau jocul de-a…” este o reverență de la un aristocrat al dansului pentru un aristocrat al condeiului din secolul al XIX-lea.

Cum altfel putea fi celebrat „veselul Alecsandri”, acum la 200 de ani de la nașterea sa, dacă nu cu o montare despre faimoasa coană Chirița, personajul care i-a încununat de succes cariera îndelungată de dramaturg?

Artist de primă mărime, talent plurivalent, maestrul Gigi Căciuleanu revine pe scena TNB cu o provocare în ritmuri dans-teatrale. O Kiritză a tuturor Chiriţelor lui Alecsandri, de la prima („Chirița în Iași sau două fete ș-o neneacă”, din 1850) până la ultima („Chirița în balon”, 1875), urmând să le recunoaşteți și pe celelalte două, cu toată galeria de personaje comice, aprinse de doruri şi patimi. Un spectacol având-o drept protagonistă pe bine-cunoscuta boieroaică de provincie, incultă, nepoliticoasă şi ahtiată după ranguri.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 12 februarie 2020

Matilda și groparii

„Matilda și groparii” de Stela Giurgeanu, declarată Piesa anului 2018 la Gala Premiilor UNITER, are premiera oficială sâmbătă, 15 februarie 2020, la Sala Atelier, de la ora 20:00. Din distribuţie fac parte Amalia Ciolan/Liliana Hodorogea, Cesonia Postelnicu/Tania Popa, Erika Băieşu/Oana Constantinescu, Fulvia Folosea/Cristina Constantinescu, Lari Giorgescu/Dragoș Ionescu. Scenografia spectacolului este semnată de Gabi Albu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 11 noiembrie 2016

No Man’s Land

Regizor de talie internaţională, bulgarul Alexander Morfov revine pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti cu o nouă provocare, „No Man’s Land”, după scenariul bosniacului Danis Tanović, producţia beneficiind de decorul excepţionalului său colaborator, conaţionalul Nikola Toromanov, de costumele semnate Andrada Chiriac şi de light designul britanicului Chris Jaeger. Primele reprezentaţii au loc în zilele de 12 noiembrie 2016, ora 20:00 şi 13 noiembrie 2016, ora 19:00, iar premiera în 16 şi 17 noiembrie 2016, de la ora 19:00, pe scena Sălii Studio.

poster_teatru

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 5 octombrie 2015

Vizita bătrânei doamne

Cu o singură reprezentaţie la finalul stagiunii trecute, care a venit după o pauză datorată lucrărilor de reconstrucţie de la Sala Mare, spectacolul „Vizita bătrânei doamne” de Friedrich Dürrenmatt, în regia lui Alexander Morfov, se întoarce pe afiş la Teatrul Naţional Bucureşti. Primele reprezentaţii ale actualei stagiuni au loc vineri, 9 octombrie, şi sâmbătă, 10 octombrie 2015, de la ora 19:00.

Cu această ocazie, Maia Morgenstern revine pe scena mare cu fascinantul personaj al Klarei Zachanassian, femeia care se întoarce acasă, bogată şi dornică de răzbunare, pregătită să-şi plătească „datoriile” faţă de cei ce i-au transformat viaţa într-un coşmar. Amestec de comedie feroce şi dramă, „Vizita bătrânei doamne” este un spectacol despre vină, răzbunare şi lăcomie, într-o lume în care sărăcia duce la compromis, la trădare şi, în cele din urmă, la crimă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 decembrie 2014

Dumnezeu se îmbracă de la second-hand

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucuresti anunţă premiera absolută a piesei „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand” de Iulian Margu, adusă în scenă, la sala Studio, de regizorul Ion Caramitru. Avanpremiera spectacolului se desfăşoară pe 6 şi 7 decembrie 2014, de la ora 19:30, iar premiera oficială în zilele de vineri, 12, şi sâmbătă, 13 decembrie 2014, tot de la ora 19:30.

Piesă românească în două acte, satiră învăluită în ritmurile valsului, „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand” este o surprinzătoare poveste a unei familii traversând deceniile, și a unui pian de marcă, pe turnanta istoriei.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii