18 mai 2022

Emma Bryce: De ce au pisicile pupile verticale?

Privind în ochii diferitelor animale, veți vedea câteva pupile cu formă extraordinară. Pisicile de casă, în primul rând, sunt vânători de amurg cu pupile alungite vertical. Multe animale care pasc, cum ar fi caprele, au pupile dreptunghiulare. Alte animale au pupile în formă de semilună sau inimă. Deci ce se întâmplă? De ce există atât de multe forme diferite ale pupilei? Emma Bryce cercetează știința vederii animalelor.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 noiembrie 2021

Emma Bryce: Puterea efectului placebo

Efectul placebo este un fenomen neexplicat în care medicamentele, tratamentele și terapiile care nu ar trebui să aibă efect — și sunt adesea false — în mod miraculos, fac oamenii să se simtă mai bine. Cum și de ce? Emma Bryce „plonjează” în misterul beneficiilor bizare ale efectului placebo. Lecție de Emma Bryce, animație de Globizco.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 iunie 2020

Emma Bryce: Cum funcționează sistemul imunitar?

Sistemul imunitar este o rețea vastă de celule, țesuturi și organe care coordonează mecanismele de apărare ale corpului tău împotriva oricărei amenințări la sănătatea ta. Fără el, ai fi expus la miliarde de bacterii, virusuri și toxine care ar putea face ca ceva atât de minor precum o tăietură de hârtie sau o răceală de sezon să fie fatale. Deci cum funcționează? Emma Bryce ne poartă înăuntrul corpului pentru a afla.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 noiembrie 2019

Emma Bryce: Ce e HPV-ul și cum te poți proteja?

La un moment dat, majoritatea persoanelor active sexual vor fi infectate cu Virusul Papiloma Uman, sau HPV. Există peste 100 de tipuri de HPV, iar majoritatea sunt eliminate de corp înainte să apară vreun simptom, dar unele tulpini pot reprezenta un risc important pentru sănătatea noastră. Cum te poți proteja de HPV? Emma Bryce explică cum ne afectează acest virus, cine poate fi afectat și cum să reducem acest risc.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 27 august 2019

Emma Bryce: Cum funcţionează hormonii?

De-a lungul vieţii, corpurile noastre suferă o serie de transformări: creştem, trecem prin pubertate, şi majoritatea vom avea copii. În spatele scenei lucrează sistemul endocrin care este responsabil de aceste schimbări. Pe lângă creştere şi maturizare sexuală, acest sistem reglează totul, de la somn până la ritmul bătăilor inimii, influenţând fiecare celulă în parte. Lecţie de Emma Bryce, animaţie de Daniel Gray.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 august 2019

Emma Bryce: De ce ne scărpinăm?

O persoană se scarpină de zeci de ori în fiecare zi. Cu toții am trăit frustrarea unei mâncărimi supărătoare – dar te-ai întrebat vreodată de ce avem mâncărimi? Există vreun scop evolutiv sau e acolo doar pentru a ne enerva? Emma Bryce sapă adânc în interiorul pielii pentru a afla. Lecție de Emma Bryce, animație de Sashko Danylenko.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii