30 septembrie 2019

David Brooks: Minciunile pe care cultura noastră ni le spune despre ceea ce contează și un mod de a trăi mai bine

Societatea noastră este în mijlocul unei crize sociale, spune editorialistul şi autorul David Brooks: suntem captivi într-o vale de izolare şi fragmentare. Cum ne găsim drumul spre izbăvire? Pe baza călătoriilor sale de-a lungul Statelor Unite și întâlnirilor sale cu o gamă de oameni excepţionali numiţi „ţesători”, Brooks își exprimă viziunea pentru o revoluţie culturală care să ne dea putere tuturor să trăim mai cu rost, cu un scop şi mai fericiți.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 iunie 2014

David Brooks: Ar trebui să trăieşti pentru CV… sau pentru epitaf?

În fiecare din noi sunt două personalităţi, sugerează David Brooks în acest scurt discurs meditativ: sinele care crează succesul, CV-ul, şi sinele care caută conexiuni, comunitate, iubire – valori care crează epitafuri de valoare. (Joseph Soloveitchik le-a numit pe cele două „Adam I” şi „Adam II”.) Brooks se întreabă: le putem echilibra pe cele două?

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 iunie 2011

David Brooks: Animalul social

Făcând referire la descoperirile din ultima sa carte, editorialistul David Brooks de la NYTimes dezvăluie noi perspective asupra naturii umane oferite de ştiinţele cognitive – perspective care au efecte mari asupra economiei şi politicii, precum şi asupra cunoaşterii noastre de sine. Într-un discurs plin de umor, ne arată că nu poţi spera să îi înţelegi pe oameni ca indivizi separaţi, care iau decizii bazate pe evaluări conştiente.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

ianuarie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii