19 februarie 2016

Fragment din „Infinitul Brâncuşi” de Valeriu Butulescu

Piesa scrisă de Valeriu Butulescu a avut premiera la Teatrul Naţional Radiofonic, pe canalul Radio România Cultural, în data de de 15 martie 2007, cu ocazia comemorării semicentenarului morţii lui Constantin Brâncuşi. În acest fragment din spectacolul radiofonic, puteţi recunoaşte vocile inconfundabile ale actorilor Ştefan Iordache şi Constantin Codrescu.

Biblioteca Citatepedia găzduieşte scenariul integral al acestei piese de teatru dedicate marelui Constantin Brâncuşi, de la a cărui naştere se împlinesc 140 de ani.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 20 februarie 2009

Calea samuraiului astăzi

Calea samuraiului astăziLa Humanitas Multimedia a apărut pe dublu CD audiobook-ul „Calea samuraiului astăzi” de Yukio Mishima, în lectura lui Constantin Codrescu.

Yukio Mishima spunea: „Viaţa nu durează decât o clipă. Trebuie să o trăieşti făcând ceea ce îţi place. În această lume trecătoare ca un vis, să trăieşti în mizerie făcând ceea ce îţi displace e curată nebunie.”

Un fragment audio:


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 8 aprilie 2008

Pasărea de aur (Infinitul Brâncuşi)

A treia piesă pe care o prezentăm din integrala creaţiei dramaturgice a lui Valeriu Butulescu este „Pasărea de aur (Infinitul Brâncuşi)”, o dramă într-un act.

După cum sugerează chiar titlul, scenariul gravitează în juriul genialului artist Constantin Brâncuşi. Mai precis, este vorba despre ultimele zile din viaţa acestuia şi trecerea în eternitate. Desigur, piesa este o ficţiune, însă inspirată din realitate, autorul documentându-se atent şi încercând să surprindă cât mai bine spiritul momentului. Valeriu Butulescu a pus mult suflet în conceperea acestei expuneri dramatice, mânat de imensa admiraţie pentru Constantin Brâncuşi şi de afinităţile geografice, ambii fiind originari din Gorj.

Piesa a fost publicată pentru prima dată în 2005, în volumul „Pasărea de aur”, la Editura Sitech din Craiova.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii