16 aprilie 2018

„Inimi dispărute” – Festivalul de Film Românesc de la Londra

În perioada 18 – 22 aprilie 2018, la Londra se desfășoară cea de a XIV-a ediție a Festivalului de Film Românesc, sub titlul „Inimi dispărute”. Proiecțiile au loc în spațiul cunoscutei săli de cinema din centrul Londrei: Curzon Soho. La proiecțiile londoneze sunt prezenți regizorii Cristi Iftime („Marița”) și Andrei Crețulescu („Charleston”), actorul Bogdan Dumitrache („Pororoca”) și producătorii Bogdan Crăciun („Breaking News”), Oana Iancu („Ana, Mon Amour”) și Codruța Crețulescu („Charleston”). Sesiunile de întrebări şi răspunsuri cu invitații speciali din România sunt găzduite de jurnaliștii britanici Ian Haydn Smith și Mike Phillips.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 octombrie 2017

Expoziţia-capsulă „Cotroceni creativ”, la festivalul DIPLOMA 2017

Muzeul Naţional Cotroceni a invitat artiștii din industriile creative, consacrați sau la început de drum, să ia parte la redefinirea spațiului Cotrocenilor, prin participarea la concursul de design de obiect, „Cotroceni creativ”. Concursul a urmărit să găsească soluții contemporane de valorificare a identității și specificului Muzeului Național Cotroceni, îmbogățind în același timp paleta de obiecte din magazinul de suveniruri al muzeului.

În concurs s-au înscris peste 50 de participanți cu idei de obiecte din mai multe arii ale artelor plastice şi decorative, dar şi din zona de design, precum: sculptură, pictură, desen, țesături şi broderie. Procesul de evaluare a reprezentat o provocare frumoasă pentru membrii juriului, aceștia apreciind numărul mare, creativitatea și atenția cu care au fost lucrate obiectele propuse.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...
 10 martie 2016

Participarea românească la Festivalul filmului francofon de la Oslo

În contextul Lunii Francofoniei, Institutul Cultural Român de la Stockholm – în colaborare cu Ambasada României în Regatul Norvegiei – asigură participarea românească la Festivalul filmului francofon de la Oslo.

Festivalul, care are loc în perioada 14-19 martie 2016 la cinematograful Victoria din Oslo, prezintă publicului norvegian filme recente din Belgia, Canada, Elveţia, Franţa, Maroc şi România. Ţara noastră participă cu „Miracolul din Tekir”, regizat de Ruxandra Zenide, film proiectat în premieră în Europa de Nord pe 17 martie 2016.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 18 septembrie 2013

Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism

După participarea la mai multe festivaluri internaţionale de prestigiu, „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”, cel mai recent film al regizorului Corneliu Porumboiu, are premiera în România în data de 20 septembrie 2013. Din distribuţie fac parte Bogdan Dumitrache, Diana Avrămuţ, Mihaela Sîrbu şi Alexandru Papadopol.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 5 februarie 2013

România la cea de-a 63-a ediţie a Berlinalei

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin dă startul pe 7 februarie 2013 încă unei ediţii. În ultimii anii, filmul românesc s-a aflat la loc de cinste în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film din lume, iar Institutul Cultural Român din Berlin a susținut și organizat prezența echipelor de film, organizarea standului românesc și a participat la editarea catalogului anual de filme românești prezentat la European Film Market din cadrul Berlinalei.

În cadrul celei de-a 63-a ediţii a Berlinalei concurează pentru Ursul de Aur și pelicula românească „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer. Filmul vorbeşte cu emoţie, dar şi cu umor despre relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. Este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor. În acelaşi timp, filmul este o radiografie a „high-class-ului” românesc contemporan, vorbind despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Protagonişti sunt Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache. Din distribuţia filmului mai fac parte Nataşa Raab, Ilinca Goia, Florin Zamfirescu, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu, cunoscutul romancier, scenarist („Marfa și banii“, „Moartea domnului Lăzărescu“) și regizor român („Felicia, înainte de toate“) și de Călin Peter Netzer.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 noiembrie 2012

În derivă – sezonul 2

Cel de-al doilea sezon al serialului „În derivă”, produs de HBO în România, are premiera luni, 5 noiembrie 2012, de la ora 20:00. HBO România difuzează cele 35 de episoade ale sezonului 2 în fiecare zi, de luni până vineri.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii