25 februarie 2021

Barry Schwartz: Ce rol joacă norocul în viața noastră?

Norocul joacă un rol mult mai important în viața noastră decât vrem să recunoaștem, spune psihologul Barry Schwartz. Bineînțeles, munca din greu și respectarea regulilor te pot duce departe, dar restul poate fi redus la noroc. Schwartz analizează legătura trecută cu vederea dintre noroc, merit și succes, oferind o soluție interesantă pentru a egaliza oportunitățile – începând cu admiterea la facultate.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 12 septembrie 2016

Barry Schwartz: Felul cum ne gândim la muncă este greșit

Ce face munca să fie îndestulătoare? În afară de salariu, există niște valori intangibile pe care, sugerează Barry Schwartz, felul nostru actual de a gândi despre muncă le ignoră pur și simplu. E timpul să nu ne mai gândim la muncitori ca dinții unei roți dintr-un mecanism.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 octombrie 2011

Barry Schwartz: Folosind înţelepciunea noastră practică

Într-un discurs intim, Barry Schwartz plonjează în întrebarea „Cum să facem lucrul corect?” Cu ajutor de la colaboratorul lui, Kenneth Sharpe, el povesteşte întâmplări care ilustrează diferenţa între respectarea regulilor şi adevărata alegere înţeleaptă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 5 august 2010

Barry Schwartz: Paradoxul opţiunilor

Psihologul Barry Schwartz are în vizor principiul de bază al societăților occidentale: libertatea de a alege. După părerea lui Schwartz, posibilitatea de a alege nu ne-a făcut mai liberi, ci mai încremeniți de spaimă, nu mai fericiți, ci mai nesatisfăcuți.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 aprilie 2010

Barry Schwartz: Pierderea înţelepciunii

Barry Schwartz ne îndeamnă cu pasiune către „înţelepciunea practică”, un antidot la o societate care se împiedică în propria birocraţie. El demonstrează cum regulile adeseori ne încătuşează, stimulentele se întorc împotriva noastră şi cum înţelepciunea practică de fiecare zi ne va ajuta să reconstruim lumea.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

ianuarie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii