Arhiva pentru iulie, 2022

 29 iulie 2022

Apel de proiecte „Dâmbovița Delivery 2022”

A avea un râu ce traversează orașul este un privilegiu pentru locuitorii acestuia, iar marile orașe ale lumii exploatează această resursă pentru a oferi oamenilor spații pentru recreere și petrecere a timpului liber, pentru activități educative și sportive, pentru odihnă și socializare. Potențialul Dâmboviței este departe de a fi cu adevărat valorificat de bucureșteni. În prezent, râul este cel mai mare spațiu nefolosit al Bucureștiului, iar împreună cu bulevardele adiacente reprezintă o barieră și un separator între sectoare, între cartiere și față de facilitățile de care au nevoie cartierele și locuitorii.

La această ediție a festivalului stradal Dâmbovița Delivery, care se desfășoară între 16 și 18 septembrie 2022, Nod Makerspace, Fundația Cărturești și Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 propun cetățenilor și autorităților o discuție despre râu ca element de legătură – între cartiere, între oameni, între idei. Despre Dâmbovița ca arteră verde a Bucureștiului, un spațiu public vibrant în care oamenii se pot bucura de apă, de faună, floră și de comunitate.

Avem un râu. Ce facem cu el?

În weekend-ul 16-18 septembrie 2022, pe segmentul de râu Timpuri Noi – Mihai Bravu, recucerim apa cu sporturi nautice și animăm strada cu spectacole, ateliere, muzică și jocuri.

Invităm cetățenii Bucureștiului, în special locuitorii sectoarelor 3 și 4, să propună idei prin care spațiul din jurul Dâmboviței poate fi revitalizat. Căutăm atât soluții temporare – activarea zonei prin spectacole, discuții, expoziții și intervenții artistice, cât și permanente – propuneri de reconfigurare a spațiului pe care le putem propune autorităților.

Pentru mai multe detalii, întrebări, discuții vă invităm să accesați pagina evenimentului de apel la proiecte aici: https://www.facebook.com/events/718368142850483

Dacă ai o idee de proiect care poate transforma Dâmbovița, povestește-ne despre ea!

Proiectele pot fi înscrise în următoarele categorii:

1. ACTIVARE URBANĂ → proiecte de reconversie, reabilitare / propuneri de mobilier urban

2. INTERVENȚIE ARTISTICĂ → proiecte artistice care readuc la viață spațiul public din jurul râului

3. APROPIERE COMUNITARĂ → proiecte sociale care sprijină comunități și construiesc punți între oameni

Dâmbovița Delivery va sprijini proiectele selectate cu logistică și promovare și va susține financiar 5 proiecte cu câte €500.

AI o idee despre cum să revitalizezi râul Dâmbovița? Înscrie proiectul tău aici:

Call for artists

*Perioada de înscriere se încheie pe 9 august, ora 23:00. Cele 5 proiecte câștigătoare vor fi anunțate în data de 11 august.

Asociația Nod Makerspace este o organizație înființată în 2016, ce are ca obiectiv susținerea și stimularea profesioniștilor din arhitectură, arte decorative și arte aplicate, meșteșuguri, design, modă, prin resursele pe care le pune la dispoziție. Scopul pe termen lung al asociației este crearea de oportunități pentru îmbunătățirea nivelului de trai local și global și închegarea unei comunități puternice de creativi.

Nod Makerspace este un centru cultural-creativ de dimensiuni mari: atât o platformă tehnică ce oferă mijloace de prototipare, producție, consultanță, cât și un hub cultural și spațiu de interacțiune pentru start-up-uri creative. Misiunea Nod implică și organizarea de evenimente relevante pentru oraș și pentru comunitățile creative: conferințe, concursuri de design, târg de design local, cursuri practice, activări urbane.

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 a luat naștere în 2010 la inițiativa multiplului campion european, mondial și olimpic la kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, și a arhitectului Teodor Frolu. Susține protejarea diversității culturale şi naturale a zonelor cu ape din România, promovarea patrimoniului hidrografic românesc, a profilului cultural și natural local, practicarea mișcării în aer liber și a unui stil de viață sănătos. Dezvoltă programe de antreprenoriat social ancorate în activități de consultare publică pentru a identifica direcțiile de dezvoltare potrivite pentru comunitățile cărora li se adresează.

Promovând practicarea sporturilor pe apă și transformarea râului într-o oază din inima marelui oraș, în care vizitatorii își pot petrece tihnit serile de vară, Asociația propune valorificarea inteligentă și creativă a râului Dâmbovița, care are potențialul de a deveni o diagonală verde ce reactivează zone urbane neutilizate și ale cărei maluri pot contribui la creșterea calității vieții și la reinventarea spațiului urban în acord cu nevoile locuitorilor. Prin campania Apele Unite ale României, proiectul Dâmbovița Smart River și activările Rowmania organizate în jurul Dâmboviței, Asociația susține importanța strategică a râului interior pentru o metropolă și modurile prin care acesta ajută orașul să devină unul inteligent și durabil.

 

Fundația Cărturești dezvoltă proiecte culturale și educaționale care contribuie la creșterea calității vieții urbane și încurajează cetățenii să participe activ la dezvoltarea sustenabilă a orașelor.

Fundația organizează evenimentul Street Delivery care se desfășoară anual în zece orașe ale țării. Evenimentul-manifest, inițiat în 2006 împreună cu Ordinul Arhitecților din România, revendică strada pentru pietoni și testează metode alternative de valorificare a spațiului public prin proiecte de artă urbană, arhitectura, inițiative civice și de mediu.

Începând cu anul 2020, Fundația Cărturești sprijină inițiativele locale de tip River Delivery care au ca scop accesibilizarea râurilor urbane și reconversia lor în artere culturale.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 

„Colibri” – nouă emisiune filatelică

Romfilatelia introduce în circulație vineri, 29 iulie 2022, emisiunea sub genericul „Colibri”, invitând colecționari ai tematicii Faună, în lumea mirifică a celor mai mici păsări din lume care, în ciuda dimensiunilor reduse, sunt extrem de rapide și inteligente.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 28 iulie 2022

Cea de-a X-a ediţie a Târgului „Frumos. Ceramic. Folositor . Ceramica Utilitară.” Un altfel de târg al olarilor în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează în perioada 28-31 iulie 2022 a X-a ediţie a Târgului Frumos. Ceramic. Folositor . Ceramica Utilitară. Un altfel de târg al olarilor în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Tema din acest an este Ceramica utilitară, iar pe parcursul a trei zile 40 de olari din România, Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova se vor întrece la roata olarului şi vor găti pe vatră deschisă, în vase de lut, reţete tradiţionale. Comisiile de jurizare formate din specialiști în gastronomie, cercetători și muzeografi specializați în ceramică vor desemna cei mai buni olari şi cei mai buni bucătari-olari.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 27 iulie 2022

Printre măguri – festival de muzică, sport și arte frumoase

A opta ediție a festivalului „Printre măguri” se va desfășura in perioada 29-31 iulie 2022, in satul Măgureni, județul Prahova, în apropiere de Băicoi. Organizatorii oferă un program artistic diversificat, posibilitate de campare, drumeții și sporturi felurite, vizite la obiective turistice și istorice din zonă. Sunt invitați meșteri populari și artiști locali, care realizează expoziții în natură.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 iulie 2022

Un nou record pe piața națională a licitațiilor de carte

Joi, 21 iulie 2022, Casa de licitații A10 by Artmark a organizat cel de-al treilea (și ultimul) eveniment din acest sezon, dedicat cărților rare și fotografiilor de colecție. Licitația a înregistrat un total de 130.000 de euro, fiind realizat un nou record pe piața națională a licitațiilor de carte.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 iulie 2022

Noutate la Muzeul ASTRA – Platforma Educațională Etno Tehno Parc

Muzeul ASTRA, instituție finanțată de Consiliul Județean Sibiu, a inaugurat „Platforma Educațională Etno Tehno Parc”, o zonă dedicată activităților educaționale în aer liber, pentru care s-a intervenit peisagistic pe o suprafață de cca 2.000 mp.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru luna iulie 2022.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2022
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii