Arhiva pentru ianuarie 24th, 2019

 24 ianuarie 2019

Ecaterina/Cocuța Conachi-Vogoride

Vasile Ghica, în lucrarea sa „Ecaterina/Cocuța Conachi-Vogoride”, apărută la Editura Studis (Iași, 2018), spune că a comparat-o pe Cocuța cu Ioana d”Arc pentru că fiecare dintre ele și-a salvat țara în situații extreme. Diferența este că tânăra franțuzoaică a intrat imediat în Pantheonul recunoștinței universale, iar partea de posteritate a Cocuței se numește ingratitudine națională, deși, la un sfert de mileniu după Mihai Viteazul, “a înfipt” în istoria noastră al doilea pilon fundamental al Unirii. Ea a răsucit spre bine destinul românilor pentru sute de ani. Fără gestul ei eroic ar fi lipsit din istoria noastră momentul Cuza. Și prin alunecare și Monarhia, Independența și Marea Unire.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Lansarea Asociaţiei Culturale „Neagu Djuvara”

Publicul este așteptat marți, 29 ianuarie 2019, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o întâlnire dedicată Asociației Culturale „Neagu Djuvara“. La eveniment vorbesc Sandra Djuvara Melone, Președinte Fondator al Asociației Culturale „Neagu Djuvara”, Preasfinţia Sa Mihai Frăţilă, Episcop al Episcopiei Greco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucureşti, și Gabriel Liiceanu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Out of Our Heads

Videoclipul formaţiei Take That

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Jill Heinerth: Lumea misterioasă a peşterilor subacvatice

Scafandrul de peșteri Jill Heinerth explorează jgheaburile subterane ascunse care ne străbat planeta. Lucrând cu biologi, climatologi și arheologi, Heinerth descoperă enigmele formelor de vieță care locuiesc în cele mai îndepărtate locuri ale pământului și îi ajută pe exploratori să descopere istoria schimbărilor climatice. În acest scurt discurs, vă veți scufunda sub valuri și veți explora minunile spațiului din interior.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 24 ianuarie 2019.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii