Arhiva pentru decembrie 26th, 2018

 26 decembrie 2018

„Puţină metafizică şi astronomie” de Urmuz

Și iarăși, cine dintre noi se mai poate plânge că forța primordială, cauza cauzelor, nu poate fi niciodată atinsă, descoperită, când toți se căznesc să o apuce de la început, înapoi, și nimeni nu s-a încercat să o învăluie, pentru clipa de față, să o prindă măcar o dată pe flanc?

Și care e rostul să ții morțiș să descoperi vreo cauză, și că numai una singură și cea dintâi, când toate cauzele, din nenorocire, sunt și efecte și dau din ele efecte îndrăcit de multiple și de încâlcite.

Deci la ce bun să vrei numai o singură cauză, o forță inițială care vrem (trebuie) să fie și generatoare, când ea însăși ține cu încăpățânare să dea din ea numai multiplicitate; are setea ultimilor, a încâlcelei și contradicției; îi trebuie multe milioane de oameni, de muște, de bureți, de jivine, de astre, și aceasta încă cu prețul suferințelor lor. Îi trebuie și „peștele-cufăr”, și peștele-fierăstrău” și are setea numărului, a distanțelor și ideilor mari, fără rost și necesitate…

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Deschide uşa, creştine!

Colind în interpretarea lui Edward Sanda

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Caleb Chung: Se joacă cu Pleo

Pleo, robotul dinozaur, se comportă ca un animal de companie viu – explorând, ghemuindu-se, jucându-se, reacționând și învățând. Inventatorul Caleb Chung vorbește despre Pleo și cariera sa interesanta in jucarii la EG07, în săptămâna când Pleo a fost expediat la magazine pentru prima dată.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 26 decembrie 2018.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii