10 august 2016

Tom Wucej: Astrolabul secolului al 13-lea

În loc să prezinte o tehnologie nouă, Tom Wujec se întoarce mai degrabă către unul dintre cele mai interesante dispozitive — astrolabul. Având mii de utilizări, de la ora exactă până la cartarea cerului noaptea, această veche tehnologie ne aminteşte că vechiul poate fi la fel de strălucit ca noul.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 decembrie 2015

Tom Wujec: Aveţi o problemă? Întâi spuneţi-mi cum preparaţi pâinea prăjită

Să faci pâine prăjită nu pare mare lucru — asta până când cineva vă roagă să desenați întregul proces pas cu pas. Tom Wujec adoră să le ceară oamenilor și echipelor să deseneze modul în care prepară pâinea prăjită, deoarece procesul dezvăluie adevăruri neașteptate despre cum am putea rezolva cele mai dificile probleme de la locul de muncă. Învățați cum să aplicați acest exercițiu și ascultați descoperirile surprinzătoare aduse de Wujec, urmărind mii de oameni desenând pâine prăjită.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 aprilie 2011

Tom Wujec: 3 feluri în care creierul creează înțeles

Designerul informațional Tom Wujec vorbește despre trei zone ale creierului care ne ajută să înțelegem cuvinte, imagini, sentimente și conexiuni. În această scurtă prezentare de la TEDU, el întreabă: Cum putem angrena cel mai bine creierul ca să ne ajute la o înțelegere mai bună a ideilor esențiale?

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 ianuarie 2011

Tom Wujec: Construiţi un turn, construiţi o echipă

Tom Wujec prezintă o analiză surprinzător de profundă a „problemei bezelei” – un exercițiu simplu de team-building cu paste, bandă de lipit de un iard şi o bezea. Cine poate construi cel mai înalt turn cu aceste ingrediente? Și de ce, în mod surprinzător, este mereu peste medie performața unui anumit grup.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii