4 octombrie 2022

Fetele Pelican

Teatrul Nottara anunță premiera oficială a spectacolului „Fetele Pelican”, care va avea loc joi, 6 octombrie 2022, de la ora 19:00, la Sala Horia Lovinescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 24 februarie 2009

Epopeea lui Ghilgamesh

Sâmbătă, 28 februarie, şi duminică, 1 martie 2009, de la ora 19:00, la Teatrul Odeon au loc primele reprezentaţii ale spectacolului „Epopeea lui Ghilgamesh”, în versiunea teatrală a lui Dragoş Galgoţiu.

Regizorul Dragoş Galgoţiu a declarat: “Ceea ce mă atrage, ceea ce m-a atras să fac Ghilgamesh pe o scenă de teatru, ceea ce mi s-a părut enorm de seducător în prima poveste scrisă a lumii, povestea în care cineva caută fericirea, se ia la bătaie cu imposibilul, apoi e tulburat de moarte şi vrea nemurirea, vrea mereu ceva imposibil, ceea ce m-a atras e posibilitatea de-a trăi sau de-a retrăi pe scenă un vis al omenirii, unul dintre visele pe care le avem în noi, e desenat în noi, e scris în carne sau în suflet, nu e un vis personal, nu e o dorinţă personală, e mai intens, mai dureros, mai adânc înauntru, trăieşte în noi, e ca un secret mare, e ceva care animă iraţional gesturile multor oameni, îi împinge spre ceva necunoscut, tulburându-i…”

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 septembrie 2008

Furtuna

Adaptare după William Shakespeare, „Furtuna” este un spectacol de Nona Ciobanu, în care actorilor români Alexandru Repan şi Ioana Abur li se alătură renumitul dansator şi coregraf francez Koffi Koko, şi muzicienii de origine siriană Kinan Azmeh, Essam Rafea şi Omar al Msafi. Costumele sunt semnate de Doina Levintza, iar light designul şi proiecţiile de Iulian Bălţătescu.

În insula aruncată la graniţa dintre real şi imaginar, spaţiul care pentru o vreme devine al lui Prospero, se dezvăluie sunetul iubirii. Magia lui Prospero face ca pe insulă să existe o limbă adamică înţeleasă de oameni, duhuri, lumea animală sau vegetală. O limbă în care firesc, cuvîntul lui Prospero este continuat în muzică şi dans, ce deschid universuri paralele ale înţelegerii noastre cu sine.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii