5 martie 2018

Feminismul a dominat Premiile Oscar 2018

Cea de-a 90-a ediție a Premiilor Oscar a fost găzduită cu întârziere, în luna martie, pentru a evita suprapunerea cu Jocurile Olimpice de iarnă. Comedianul Jimmy Kimmel a găzduit a doua oară consecutiv premiile, fiind prima persoană care face acest lucru de la Billy Crystal (în 1997 și 1998).

„The Shape of Water” a câștigat patru premii din 13 nominalizări, inclusiv Cel mai bun film și Cel mai bun regizor pentru Guillermo del Toro. „Dunkirk” a câștigat trei premii; „Blade Runner 2049”, „Coco”, „Darkest Hour” și „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” au primit câte două premii fiecare.

Frances McDormand a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal pentru „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” și a insistat ca fiecare femeie nominalizată să o susțină de-a lungul serii în care s-au făcut declarații despre incluziune, prin care actorii cer la semnarea contractelor ca 50% din echipă și distribuție să fie diversă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 ianuarie 2018

Premiile Globul de Aur 2018 în negru

Cea de a 75-a ediţie a Premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminică, 7 ianuarie 2018, la Los Angeles, şi-a desemnat câştigătorii. Seth Meyers a fost pentru prima oară gazda ceremoniei. Oprah Winfrey a primit premiul Cecil B. DeMille Lifetime Achievement Award, iar actorul Gary Oldman a primit primul său Glob de Aur după o carieră de 40 de ani.

Filmul „The Shape of Water” a primit cele mai multe nominalizări, în număr de şapte, iar „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria dramă şi a devenit, alături de serialul „Little Big Lies”, câştigătorul serii, cu nu mai puţin de patru trofee. Printre premianţi s-au mai numărat Frances McDormand, Saoirse Ronan, James Franco, Nicole Kidman, Elisabeth Moss şi alţii.

Fiind prima mare ceremonie care a avut loc la Hollywood de la declanşarea scandalului care l-a avut în centru pe producătorul Harvey Weinstein, majoritatea invitaţilor au purtat ţinute negre, în semn de protest faţă de hărţuirea sexuală, dar şi de a milita pentru egalitatea dintre sexe, dreptul egal la muncă şi la remuneraţie.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 februarie 2013

Ediţia 85 a Premiilor Oscar a adus multe recorduri

Cea de-a 85-a ediţie a ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar s-a desăşurat pe 24 februarie 2013, in Dolby Theatre din Hollywood. Seth MacFarlane a fost pentru prima oară gazda Premiilor Academiei Americane de Film. „Amour” este primul film străin (în limba franceză) care în ultimii 12 ani a fost nominalizat la două categorii, Cel mai bun film şi Cel mai bun film străin, aici şi câştigând trofeul. Actriţa Emmanuelle Riva, nominalizată pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, a împlinit 86 de ani în seara decernării premiilor, devenind cea mai în vârstă persoană nominalizată a categoriei. Quvenzhané Wallis, la cei 9 ani ai săi, a devenit cea mai tânără nominalizată a categoriei mai sus menţionate. Niciuna dintre cele două, nu a câştigat, trofeul revenindu-i lui Jennifer Lawrence pentru prestaţia sa din „Silver Linings Playbook”, care la 22 de ani a devenit cea mai tânără actriţă nominalizată de două ori.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 ianuarie 2013

Personaje clasice în viziuni noi – cheia pentru Globul de Aur 2013

Tina Fey („30 Rock”) şi Amy Poehler („Parks and Recreation”), ambele nominalizate pentru cea mai bună actriţă într-un serial de televiziune – comedie/musical, au fost gazdele celei de-a 70-a ediţii a Globurilor de Aur desfăşurate în clădirea Beverly Hilton Hotel din Los Angeles. Vedeta serii a fost filmul „Les Miserables”, care a primit trei trofee: Cea mai bună comedie/musical, Cel mai bun actor de comedie/musical şi Cea mai bună actriţă într-un rol secundar de comedie/musical.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 ianuarie 2010

„Avatar”, marele câştigător al celei de a 67-a ediţii a Globurilor de Aur

Cel mai scump film din istoria Hollywood-ului i-a adus lui James Cameron, la festivitatea ce a avut loc pe 17 ianuarie 2010, două dintre cele mai importante premii. Pe lângă câştigarea Globului de Aur pentru cel mai bun film dramă, cineastul american a fost desemnat şi cel mai bun regizor de către cei 83 de jurnalişti din Asociaţia Presei Străine de la Hollywood.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii