16 mai 2022

Bill Gates: Putem face COVID-19 ultima pandemie

Un viitor fără pandemii e greu de construit, dar Bill Gates crede că avem instrumentele și strategiile pentru a face posibil acest lucru, trebuie doar să le finanțăm. În acest discurs vizionar, el propune o echipă multi-specializată de intervenție și mobilizare globală pentru epidemii (GERM), care să detecteze potențialele focare și să le oprească să devină pandemii. Investind în monitorizarea bolilor, în cercetare și dezvoltare, precum și în îmbunătățirea sistemelor de sănătate, Gates consideră că putem crea o lume în care toată lumea are șansa la o viață sănătoasă și productivă, o viață în care să nu trăim cu teama de următorul COVID-19.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 8 noiembrie 2018

Bill Gates: Țânțari, malarie și educație

Bill Gates speră să rezolve câteva dintre cele mai presante probleme ale lumii folosind un nou tip de filantropie. În acest pasionat şi amuzant discurs de 18 minute, el ne cere să ne orientăm atenţia asupra două întrebări majore şi asupra felului în care am putea răspunde la aceste întrebări.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 octombrie 2015

Bill Gates: Următoarea epidemie? Nu suntem gata

În 2014 omenirea a evitat răspândirea la nivel global a epidemiei de Ebola, datorită miilor de lucrători medicali altruiști și datorită unui mare noroc. În retrospectivă știm ce trebuia să fi făcut mai bine. Bill Gates sugerează că acum este momentul să ne punem toate ideile bune în practică, de la planificare la cercetarea vaccinurilor și la formarea personalului medical. Ne spune: „Nu e nevoie să intrăm în panică, dar trebuie să ne punem pe treabă.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 septembrie 2014

Melinda Gates & Bill Gates: Dăruind din averea noastră e cel mai mulţumitor lucru pe care l-am făcut

În 1993 Bill şi Melinda Gates —atunci logodiţi— au făcut o plimbare pe plaja din Zanzibar şi au luat o decizie curajoasă prin care doreau să se asigure că averea de la Microsoft va merge înapoi către societate. Într-o conversaţie cu Chris Anderson, cuplul vorbeşte despre munca lor la Fundaţia Bill & Melinda Gates, cât şi despre mariaj, copii, eşec şi satisfacţia de a dărui o mare parte din averea lor.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 23 septembrie 2013

Bill Gates: Profesorii au nevoie de un feedback serios

Până de curând, majoritatea profesorilor (din SUA) primeau un singur cuvânt drept feedback: „satisfăcător”. Fără feedback, fără instructori, şansele de îmbunătăţire sunt inexistente. Bill Gates susţine că până şi profesorii extraordinari ar putea deveni mai buni datorită feedbackului constructiv – și prezintă o metodă propusă prin programul fundaţiei sale care l-ar implementa în fiecare clasă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 9 iunie 2011

Bill Gates: Modul în care bugetul afectează şcolile din SUA

Sistemele școlare din America sunt susținute financiar de cele 50 de state. În această prezentare înflăcărată, Bill Gates spune că bugetele statelor sunt pline de trucuri de contabilitate care maschează adevăratele costuri ale sistemului medical și ale pensiilor şi astfel sunt afectate de deficite care se adâncesc – iar educaţia este cea care este afectată, întrucât nu mai primeşte finanţare.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii