5 mai 2017

„Jertfa” de Dimitrie Anghel

Dimitrie Anghel

Ca o floare era fata împăratului între florile ei, și flori de câmp ori flori rare de grădină, toate-și întorceau fața spre dânsa ca spre o stăpână. Și unde odrăslește pământul flori și ramurile copacilor urzesc umbră, acolo se aciuiază și cuiburi, și toate gângăniile se strâng, ca să aibă soarele pe ce-și împrăștia razele, și oglinzile acelea pe care le-a lăsat Dumnezeu omului: ochii să le poată răsfrânge în ei și să se veselească.

Naltă și zveltă, pe unde trecea, vântul avea grijă s-o ia înainte și, aplecat pe gura scorburilor, să-i cânte ca dintr-un nai uriaș tot soiul de melodii. Cucii își amestecau și ei nota lor stingheră, gheonoaiele băteau și ele la răstimpuri măsura, măruntele păsări împrăștiau cascade de triluri. Gângăniile mici, fărâmăturile acestea de nestemate împrăștiate pe fața pământului, urcau încet pe poala rochiei ei albe și încremeneau locului, împodobind-o ca niște juvaere. Rândunelele și lăstunii o înconjurau în cercuri nebune, împrospătându-i aerul cu aripele lor. Miresmele o întâmpinau pretutindeni, darnice florile se întreceau să-i arunce o podoabă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Se încarcă...
 5 aprilie 2017

Val şi Cetatea Sufletelor

Sâmbătă, 8 aprilie 2017, ora 11:30, Editura Humanitas invită publicul la Librăria Humanitas de la Cişmigiu la o nouă ediţie a Campionatului poveştilor, cu „Val şi Cetatea Sufletelor” de Ana Alfianu. Alături de invitaţii noştri, Ana Alfianu, Otilia Mantelers, expert în parenting, şi Iustina Croitoru, redactor-şef Editura Humanitas, aflaţi povestea unui personaj cu totul şi cu totul special.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 10 octombrie 2016

Seara de poveşti

Librăria Cărturești din Iulius Mall, Cluj reia „Seara de povești”, unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale sale. Din 11 octombrie 2016, în fiecare marți, de la ora 19:00, Rodica Tulbure îi conduce pe cei mici prin cele mai fantastice lumi și printre cele mai năstrușnice personaje. Și, dacă asta se întâmplă oricum într-o ceainărie, la sfârșit toată lumea servește un ceai de fructe din partea casei.

cluj_povesti

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 16 martie 2016

Misterul din podul casei

Noua editură Cutiuța cu povești aşteaptă publicul, de la mic la mare, la prima lansare. Vineri, 18 martie 2016, de la ora 18:00, la Victoria Art (str. Tache Ionescu, nr. 29), are loc lansarea cărții de povești „Misterul din podul casei”, autoare Ana-Maria Ștefan, ilustrații de Sara Gharazeddine.

afis

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 5 noiembrie 2014

Pescarul şi sufletul său

Miercuri, 5 noiembrie 2014, de la ora 19:30, la Teatrul Odeon are loc premiera spectacolului „Pescarul și sufletul său”, după Oscar Wilde. Regia este semnată de Carmen Lidia Vidu. Distribuţia este alcătuită din Marius Stănescu, Petre Nicolae, Marian Lepădatu, Diana Gheorghian şi Eugenia Păsat, cu o apariţie specială a dansatoarei din buric Amelia Stuparu. Scenografia este concepută de Constantin Ciubotaru, materialul video a fost realizat de Alma Cazacu, iar muzica de Ovidiu Chihaia.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Se încarcă...
 5 septembrie 2014

Lupul de la Bran

A fost odată ca niciodată un băiat pe nume Bran, ce locuia în frumoasa Românie, undeva într-un sătuc din zona Moldovei, din judeţul Iaşi. Auzise zvonuri despre misterele ascunse de la castelul Bran, ceea ce la întărâtat şi mai puternic să ajungă acolo, destinat fiindu-i numele.

A mers într-o vizită specifică sutelor de turişti ce merg zilnic la Castelul Bran. Acolo a rămas impresionat de legendele cu vampiri, strigoi şi vârcolaci, acordând un interes deosebit istoricului acestora a pătruns cu imaginaţia şi mintea în negura timpului dealtădată, împrietenindu-se cu spiritele castelului. Când a ieşit de pe porţile castelului, se simţea un om diferit, şi parcă manipulat de vraja sunetelor se opreşte la o tarabă, unde o săteancă cânta la toate instrumentele ce le avea oferite spre vânzare. Într-un moment de pauză a femeii, el o întreabă de unde ştie să cânte la atâtea instrumente, iar ea îi răspunde că secretul constă în ele, deoarece acestea cântă singure, şi să păstreze acest mister doar pentru el, deoarece călătoria lui va fi anevoioasă şi va avea nevoie de acest secret doar pentru el.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...


Aceasta este arhiva pentru categoria Poveşti.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

august, 2017
L Ma Mi J V S D
« Iul    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii