26 februarie 2018

Zilele filmului românesc la Leipzig

Sub motto-ul „Leaving (to) Romania”, în perioada 26 februarie-13 martie 2018, Institutul Cultural Român din Berlin, în colaborare cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, prezintă la Cinematograful UT Connewitz din Leipzig peste 10 proiecte cinematografice românești atât lungmetraje, cât și documentare și scurtmetraje, într-o selecție realizată de criticul de film Mihai Fulger. Evenimentul, cu acces gratuit, este un proiect-avanpremieră la ediția din acest an a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig, unde România este țară invitată de onoare.

Criticul de film Mihai Fulger, curatorul proiectului, declară:

După perioada comunistă, în care țara se putea părăsi fie cu acordul partidului unic (și, deseori, în beneficiul acestuia), fie riscându-ți viața, România a ajuns fruntașă la capitolul emigrație către Occidentul tuturor posibilităților. Nu e de mirare, așadar, că mulți realizatori de filme de ficțiune și, mai ales, documentare au abordat subiecte legate de migrare. Mai recent, a apărut un fenomen cu sens invers, reflectat și în cinema: întoarcerea în țară a românilor din diaspora și chiar sosirea în România a unor occidentali aflați în căutarea unor locuri de muncă. Așadar, tema pe care am ales-o pentru programul de film românesc de la Leipzig, „Leaving (to) Romania”, s-a dovedit foarte ofertantă. Dată fiind și marea diversitate a perspectivelor cineaștilor selecționați, sunt convins că publicul german nu va fi deloc dezamăgit de acest program.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 23 februarie 2018

Radu Gabrea şi trilogia sa după Eginald Schlattner

În perioada 23-25 februarie 2018, zilnic de la ora 19:00, Cinema Union din București găzduiește un eveniment dedicat memoriei unui important cineast româno-german: „Trei filme de Radu Gabrea după trei romane de Eginald Schlattner”. La întrepătrunderea dintre literatură și film, spectatorii, cititori și cinefili, regăsesc, timp de trei seri, trilogia scriitorului sas transpusă pe ecran de Radu Gabrea. De la moartea regizorului – un reprezentant de frunte al aşa-numitei „generaţii ’70” în cinematograful românesc şi un reformator meritoriu al industriei cinematografice naţionale din perioada postcomunistă – s-a împlinit, pe 9 februarie 2018, un an.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 28 februarie 2017

Retrospectivă In Memoriam Radu Gabrea

Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Asociația Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual cu sprijinul Arhivei Naţionale de Film – Cinemateca Română, Uniunea Cineaştilor din România şi UNATC „I.L.Caragiale”, organizează o retrospectivă „In Memoriam” cu filmele regizorului Radu Gabrea între 1-5 martie 2017 la Cinemateca Union din Bucureşti. Spectatorii pot vedea o selecţie de 10 filme regizate de regretatul cineast român.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 16 octombrie 2014

Radu Gabrea Retrospective

Regizorul Radu Gabrea este omagiat, la New York, în cadrul evenimentului “Radu Gabrea Retrospective”, organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român din New York și în colaborare cu prestigionul Tribeca Cinemas, în perioada 17 – 19 octombrie 2014.

Timp de trei zile regizorul Radu Gabrea își prezintă unele dintre cele mai importante filme pe care le-a creeat. Retrospectiva are loc la Tribeca Screening Room și la ICR New York.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 iulie 2014

Teatrul idiş în România

Institutul Cultural Român din Berlin prezintă pe 8 iulie 2014, de la ora 19:30, evenimentul „Teatrul idiș în România” la sediul său din impozanta Vilă Walther din cartierul berlinez Grunewald.

Evenimentul conține o prelegere susținută de Dr. Corina Petrescu de la Universitatea din Mississippi și proiecția documentarului „Moștenirea lui Goldfaden”, în regia lui Radu Gabrea.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 iunie 2014

O poveste de dragoste, Lindenfeld

Miercuri, 18 iunie 2014, de la ora 19:30, la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Strada Ion Câmpineanu nr. 21) este prezentat în avanpremieră, în cadrul seriei de evenimente KINObservator, cel mai recent film al cunoscutului cineast Radu Gabrea, „O poveste de dragoste, Lindenfeld”. Proiecţia este urmată de o discuţie a publicului cu regizorul şi echipa sa.

O poveste de dragoste, Lindenfeld

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii