27 ianuarie 2021

Auschwitz, ultima stație

Miercuri, 27 ianuarie 2021, ora 19:30, cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, publicul este invitat să vizioneze lansarea volumului „Auschwitz, ultima stație. Povestea mea din lagăr. 1943-1945″ de Eddy de Wind, o mărturie tulburătoare din iadul de sârmă ghimpată, singura carte scrisă la Auschwitz încă din timpul războiului, recuperată după aproape 75 de ani de la prima ediție și aflată în curs de apariție în peste 30 de țări. Este una dintre cele mai importante cărți care apar în prima jumătate a anului 2021 în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, traducerea din neerlandeză fiind semnată de Alexa Stoicescu. La întâlnire participă Felicia Waldman, conferențiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din București, coordonator al Centrului de Studii Ebraice, Cristian Pătrășconiu și Marian Voicu, scriitori și jurnaliști, și Vlad Stroescu, psihiatru. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 decembrie 2019

Integrala poemelor

Publicul este invitat joi, 12 decembrie 2019, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului „Integrala poemelor” de Ana Blandiana, volum de colecție apărut recent la Editura Humanitas. La eveniment vorbesc, alături de Ana Blandiana, Cristian Pătrășconiu și Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 mai 2019

Ludmila Uliţkaia revine la Bucureşti

Ludmila Uliţkaia, una dintre cele mai apreciate scriitoare ale lumii, o voce inconfundabilă a literaturii ruse contemporane, vizitează din nou România, în perioada 21–23 mai 2019, la invitația Editurii Humanitas Fiction. Scriitoarea se întâlnește cu publicul bucureștean în cadrul următoarelor evenimente:


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 aprilie 2019

Istoria albinelor

Editura Humanitas Fiction așteaptă publicul la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 17 aprilie 2019, ora 19:00, la lansarea romanului „Istoria albinelor” de Maja Lunde, marea revelație a literaturii norvegiene, recent apărut, tradus de Sanda Tomescu Baciu, în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. Vorbesc despre carte Tania Radu, critic literar, Mirela Nagâț, jurnalist cultural, Dan Bărbulescu, specialist în politici de mediu și director executiv al Asociației Parcul Natural Văcărești și Cristian Pătrășconiu, scriitor și jurnalist literar. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. La sfârșitul evenimentului publicul este invitat să participe la o degustare de produse din miere oferită de Aurum Noble Honey.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 martie 2019

Sonata Gustav

Editura Humanitas Fiction invită cititorii la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 27 martie 2019, ora 19:00, la lansarea romanului „Sonata Gustav” de Rose Tremain, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, traducerea fiind semnată de Veronica D. Niculescu. Despre carte discută scriitorii și jurnaliștii culturali Ioana Bâldea Constantinescu și Cristian Pătrășconiu și criticul literar Simona Preda. În partea a doua a evenimentului, actrița Eliza Păuna citește câteva fragmente din volum. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 octombrie 2018

De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi

Publicul este așteptat joi, 25 octombrie 2018, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o întâlnire cu Lucian Boia și Cristian Pătrășconiu despre volumul „De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi„, apărut recent la Editura Humanitas.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii