26 martie 2008

Supravieţuitorul

Pe 11 aprilie 2008 va avea loc premiera filmului „Supravieţuitorul”, noul film al lui Sergiu Nicolaescu, cu 2 zile înainte ca acesta să împlinească venerabila vârstă de 78 de ani.


Filmul continuă celebra serie realizată de Sergiu Nicolaescu. După război, Comisarul Moldovan (interpretat de Sergiu Nicolaescu şi Petr Falc) a făcut ani grei de puşcărie politică. Distracţia comandantului închisorii, un colonel sovietic, era să îl oblige să joace ruleta rusească. Numai norocul incredibil şi spiritul de supravieţuitor l-au făcut pe Moldovan să apuce ziua graţierii. Ieşit din puşcărie, fostul comisar intră într-un circuit internaţional de jocuri de ruletă rusească, organizate clandestin pentru o elită amatoare de spectacole extreme. La sfârşitul anilor ’70, soarta îl aduce într-un oraş din centrul Europei, unde o veche cunoştinţă din tinereţe patronează o variantă „îmbunătăţită” a acestui joc: aşa-numita ruletă rusească încrucişată, în care doi oponenţi trag unul în altul. Amintirile îl bântuie pe Moldovan, care începe să desluşească iţele unei vechi întâmplări.

Supravieţuitorul

Pe lângă Sergiu Nicolaescu şi cehul Petr Falc, ales pentru asemănarea cu Sergiu Nicolaescu când era mai tânăr, în film apar actori români consacraţi, precum Vladimir Găitan, George Mihăiţă, Cristi Iacob, Jean Constantin, Ion Dichiseanu, dar şi Loredana, Lucian Viziru, Cristina Rus, Ileana Lazariuc şi Simona Pătruleasa.

Sergiu Nicolaescu a declarat despre distribuirea în film a vedetelor fără pregătire actoricească: „Prezenţa lor este excelentă pentru film. Nu m-am înşelat niciodată în alegerile făcute, deci nici acum nu am avut nicio ezitare”.

Ileana Lazariuc, care apare într-o secvenţă „revelatoare”, a mărturisit: „Rolul Zaradei este absolut special pentru mine, a fost o onoare să lucrez cu Sergiu Nicolaescu, pe care îl apreciez enorm, mai ales după această experienţă. Atunci când am fost chemată la casting şi mi s-a spus despre ce este vorba n-am ezitat nici măcar o secundă. Aş fi fost nebună să refuz acest rol, iar dacă domnul Nicolaescu m-ar solicita pentru un alt film, aş accepta imediat.”

Premiera filmului „Supravieţuitorul” era iniţial programată pe data de 1 februarie, însă ca urmare a problemelor de sănătate ale regizorului, din cauza unei căzături pe scări, s-a reprogramat pentru data de 11 aprilie.

Site-ul oficial al filmului este www.supravietuitorul.ro.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

2 thoughts on "Supravieţuitorul"

  1. Virgil spune:

    Despre MAESTRUL Sergiu Nicolaescu -referitor la „reinvierea artistica a comisarului Moldovan”, deja un brand al cinematografiei romanesti- nu pot sa spun decit ca este, nu un „supravietuitor, ci un INVINGATOR. S-a invins pe sine insusi, atit cu boala cit si cu circotasii (nu cei de la Prima TV) care au inceput sa-l defaimeze referitor la valoarea sa. Intr-adevar, un Cristian Mungiu -de care s-a vorbit atit de mult in ultimul timp- a reafirmat, daca mai era cazul valoarea artistica a scolii romanesti de regie dar Maestrul Nicolaescu a confirmat-o de mult si isi are propria stea in constelatia culturii romanesti. Maestrul Nicolaescu a confirmat atit in filmul de arta, in filmul de comedie, prin neegalatul „Nea Marin miliardar” cit mai ales in filmul istoric, care este domeniul in care a fost INEGALABIL. BRAVO MAESTRE.

  2. COSTEL ZĂGAN spune:

    Supravieţuitorul ia totul

    Brusc
    îngerul
    răbufni

    Trezeşte-te
    odată

    Visătorule

    Şi
    pune-ţi
    centura
    de siguranţă

    Vine
    totu-n
    cale
    frăgezind

    Apocalipsa
    vecina noastră
    din
    cuvânt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook