2 noiembrie 2015

Valeriu Butulescu – recital de poezie la Cracovia

La Cracovia, în cunoscutul club literar „Pod Gruszka”, situat în centrul vechi al oraşului (Rynek Glowny) a avut loc o seară literară, cu ocazia lansării volumului „W zywicy slow” („În răşina cuvintelor”), semnat de poeta Zofia Walas. Despre carte şi despre creaţia lirocă a Zofiei Walas au vorbit poetele Beata Kepinska şi Magdalena Wegrzynowicz-Plichta (preşedinta Uniunii Scriitorilor din Cracovia). Compozitorul cracovian Jan Baryla a interpretat magistral câteva lucrări proprii la flaut japonez (shaku hachi).

V. Butulescu, alaturi de poetele Zofia Walas, Magdalena Wegrzynowicz-Plichta si Beata Kepinska

Valeriu Butulescu, alături de poetele Zofia Walas, Magdalena Wegrzynowicz-Plichta şi Beata Kepinska


Invitatul special al manifestării a fost scriitorul român Valeriu Butulescu – care, printr-un discurs aplaudat, a vorbit, în calitate de traducător literar, despre nevoia de poezie a timpurilor noastre (dominate brutal de bani şi de putere politică), dar şi despre dificultatea şi responsabilitatea traducerii poeziei.

V. Butulescu, demonstrându-şi talentul de recitator

Valeriu Butulescu, demonstrându-şi talentul de recitator

În final, după un recital de poezie în limba poloneză, Valeriu Butulescu a recitat şi versuri de dragoste traduse de el în limba română, încercând să demonstreze că, prin lumina şi muzicalitatea ei, limba noastră este ideală pentru poezie. Demonstraţie reuşită. În cuvântul de încheiere, poeta Beata Kepinska a declarat, cu tâlc: ”M-am convins că poezia noastră erotică sună şi mai erotic în limba română!”

Zofia Walas răsplătindu-l cu un trandafir pe V. Butulescu pentru recital

Zofia Walas răsplătindu-l cu un trandafir pe Valeriu Butulescu pentru recital
SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook