25 iunie 2009

Valeriu Butulescu la Academia din Cracovia

Anul acesta s-au împlinit 90 de ani de la înfiinţarea Academiei de Mine şi Metalurgie din Cracovia, apreciată ca una din cele mai bune instituţii de învăţământ superior minier din lume. Deşi profilul Academiei este pur tehnic, unii din absolvenţi s-au remarcat şi în domeniul artelor, afirmându-se ulterior ca pictori, muzicieni, cineaşti, actori, graficieni, scriitori.

Organizatorii jubileului au organizat un Top 25, alcătuit din absolvenţi ai Academiei, din toate timpurile, cu realizări remarcabile în plan cultural şi artistic. Valeriu Butulescu a fost singurul străin inclus în acest top, fiind invitat să participe la festivităţi. Deşi a lipsit de la eveniment, scriitorul a fost prezent prin cărţile sale. Cele 40 de volume ale scriitorului, publicate de-a lungul timpului s-au regăsit pentru prima oară într-o expoziţie, organizată sub genericul „Oameni care creează frumosul”.Valeriu Butulescu a studiat la Academia din Cracovia în perioada 1974 – 1979, absolvind-o, cu rezultate excepţionale, în urmă cu trei decenii.

Standul consacrat cuprinde cărţile acestuia, editate în diverse limbi, fotografii din spectacole teatrale cu piese ale sale, diplome şi premii. Se remarcă fotografiile lui Butulescu cu liderul legendar al Solidarităţii, fostul preşedinte al Poloniei, Lech Walesa, dar şi cu alte personalităţi din domeniul culturii şi politicii

Expoziţia va fi deschisă până la sfârşitul lunii octombrie 2009. Versiunea ei electronică va fi publicată şi pe Internet.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

2 thoughts on "Valeriu Butulescu la Academia din Cracovia"

 1. Simona Enache spune:

  Îi adresez sincere felicitări autorului
  pentru onoarea de a fi inclus în top 25-ul celor mai valoroşi artişti
  care au absolvit Academia din Cracovia (AGH)cu medie maximă,
  în cei 90 de ani de existenţă.

 2. george spune:

  Frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook