30 noiembrie 2016

The Neon Demon

„The Neon Demon”, cel mai recent film al lui Nicolas Winding Refn (care a mai realizat „Drive”, „Only God Forgive”, „Bronson”, „Valhalla Rising”), „un film horror fără horror”, așa cum singur l-a caracterizat chiar regizorul, cu Elle Fanning și Keanu Reeves, intră în cinematografe vineri, 2 decembrie 2016.Anul acesta, „The Neon Demon” a fost în competiția oficială Cannes 2016. În distribuție îi puteți recunoaște, alături de Elle Fanning („Maleficent”, „The Curious Case of Benjamin Button”, „Super 8”), Karl Glusman („Love”, „Nocturnal Animals”) și Keanu Reeves („Matrix”, „Speed, „The Devil’s Advocate”, „John Wick”, „Constantine”, „Little Buddha”), pe Jena Malone („Pride & Prejudice”, „Sucker Punch”, „Contact”, „Into the Wild”) și Christina Hendricks („Drive”, „Mad Man”).

Jesse, o frumoasă dar foarte tânără și aparent inocentă adolescentă de 16 ani (rol interpretat de Elle Fanning), ajunge dintr-un cătun în jungla modelling-ului din Los Angeles. Pe măsură ce cariera ei de model prinde aripi, candoarea și inocența îi sunt consumate rapid de un grup de profesioniști feroce ai industriei.

”De mai multă vreme îmi pusesem în cap să fac un film despre frumusețe. Asta deoarece în viața reală sunt înconjurat de femei frumoase”, spune danezul Winding Refn referindu-se la Liv Corfixen, soția sa, tot cineast și ea, la cele două fete ale lor și, probabil, la sumedenia de actrițe și modele cu care a avut de-a face în cariera sa de regizor de film, dar mai ales de regizor de clipuri publicitare.

Cineastul danez consideră că „standardele frumuseții tot cresc și niciodată nu coboară. Pe măsură ce evoluăm, durata de viață a frumuseții devine din ce în ce mai scurtă, asta în timp ce obsesia noastră pentru ea devine extremă. Ei bine, obsesia asta poate duce adesea la nebunie.”

Despre actrița din rolul principal, Elle Fanning, regizorul danez spune: „Pentru mine, ea este o combinație între vedetele din filmele mute ale epocii trecute și actualitatea actrițelor din ziua de azi. Are o abilitate fantastică de a se transforma. Iar camera o iubește pur și simplu.” Înainte de a începe filmările la „The Neon Demon”, el i-a recomandat să se uite la două filme: „Valley of the Dolls” (1967) și „Beyond the Valley of the Dolls” (1970).

Actualmente, Elle Fanning are în lucru nu mai puțin de zece lungmetraje în care joacă diferite roluri, printre care „Maleficent 2” (Princess Aurora) și „Live by Night” în regia lui Ben Afleck, cu Ben Afleck.

Născut în 1970, în Copenhaga, Danemarca, Nicolas Winding Refn este cunoscut pentru stilul său modern și inovator.

Primul său film cult, „Pusher” i-a adus imediat aprecierea criticilor în 1996, urmat de „Pusher II și III”. Ele formează „Trilogia Pusher”, prezentată la Festivalul de Film de la Toronto în 2005.

Alte filmele ale sale prezente la festivaluri internaționale sunt „Bleeder” și „Valhalla Rising”, la Veneția, în 1999, respectiv în 2009, „Fear X” și „Bronson” la Sundance, în 2003 și 2009. „Drive”, cu Ryan Gosling în rolul principal, a câștigat Premiul pentru regie la Cannes în 2011 și a devenit cel mai mare succes al său, atât de critică, cât și comercial.

În 2013, Refn revine în competiția Cannes cu „Only God Forgive”, în care rolul principal îi revine aceluiași Ryan Gosling, actorul său fetiș.

afis-film

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook