14 iulie 2016

Teatrul Ţăndărică la Festivalul Internaţional de Teatru de la Almada

Spectacolul „Adunarea Păsărilor” după Farid Udin Attar, în regia lui Cristian Pepino, producție a Teatrului Țăndărică, a fost invitat să se joace în cadrul celei de-a 33-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru de la Almada, cea mai importantă manifestare de acest gen din Portugalia. Având sprijinul Institutului Cultural Român, reprezentația cu „Adunarea Păsărilor” are loc duminică, 17 iulie 2016, de la ora 18:00, în sala mare a Teatrului da Trindade din Lisabona.

festival teatru

Invitația de a juca în cadrul acestui important festival a fost făcută chiar de către domnul Rodrigo Francisco, directorul festivalului portughez din Almada, care a participat anul trecut la una dintre cele trei reprezentații cu „Adunarea Păsărilor” ce au avut loc în cadrul Festivalului Național de Teatru.

Comparat cu poemul original (ori cu dramatizarea lui Peter Brook şi Jean-Claude Carriere din 1979), Cristian Pepino, regizorul acestui spectacol, a ţinut cont în primul rând de valoarea şi dimensiunea universal umană a gândirii poetului persan Farid Udin Attar, a filozofiei orientale, a gândirii înaintate şi a cunoaşterii de sine.

Regizorul Cristian Pepino declară:

Drumul lung şi dificil al „iniţierii” în „Adunarea păsărilor” al marii călătorii, se depărtează – la Attar – faţă de ceilalţi filozofi şi scriitori orientali – de „cer” şi devine demonstraţia adevărului de pe pământ, a adevărului din om – singur vinovat şi responsabil de destinul său. Tocmai această trăsătură fundamentală a literaturii lui Attar, această desprindere de religie, această deschidere larg umanistă a gândirii lui, a făcut ca Teatrul Țăndărică să opteze pentru transpunerea acestui text.

Readus în atenția publicului după douăzeci și doi de ani de la prima sa montare, spectacolul repus în scenă de către Cristian Pepino, la aniversarea a 70 de ani de Teatru Țăndărică, a beneficiat de cronici laudative în critica de specialitate și a fost apreciat la manifestări de gen din țară și străinătate primind numeroase premii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook