29 martie 2016

Adunarea păsărilor

Joi, 30 martie 2016, de la ora 19:00, Teatrul Țăndărică invită adolescenții și adulții la o seară de teatru de animație de excepție, când se joacă spectacolul „Adunarea păsărilor”.

Adunarea pasarilor

La aniversarea a 70 de ani a Teatrului Țăndărică și după 20 de ani de la prima montare, spectacolul „Adunarea păsărilor” a fost refăcut de către regizorul Cristian Pepino. De mare impact la momentul la care a fost montat în urmă cu două decenii, spectacolul realizat atunci cu studenții, pornind de la o scriere a poetului persan Farid Uddin Attar, avea la bază un scenariu propriu, după o idee de Michaela Tonitza-Iordache și costume semnate de Cristina Pepino.

Spectacolul a rezistat trecerii timpului și Cristian Pepino a avut curajul să refacă „Adunarea păsărilor” în cu totul alt context teatral, uman, social. Noua montare a atras deja atenția fiind invitat să participe la festivaluri importante de profil aducând artiștilor, care l-au realizat, numeroase premii.

Mariana Ciolan a descris „Adunarea păsărilor” în Revista Teatrală Radio astfel: „Este un spectacol non-verbal, dar și cu o sonoritate învăluitoare, conferită de muzica aleasă de compozitorul Dan Bălan și actorul Gabriel Apostol și de murmurul confuz sau de vaierului asurzitor care accentuează conturul acestei lumi, ce ți se oferă într-o copleșitoare diversitate.”

Monica Andronescu a scris în Yorick despre spectacol că este „un joc al umbrelor și al luminilor, care nu poate fi povestit, în care emoția există în formă pură și se naște, desigur, dintr-o foarte bună tehnică a mânuirii păpușilor, în spatele căreia există o idee la fel de bine articulată.”

Iar Raluca Tulbure l-a declarat în Convorbiri Teatrale „un spectacol manifest al unui regizor ce caută mereu, o metaforă despre toleranţă, înţelegere, compasiune, o confirmare a talentului pur, a pasiunii, a dragostei fără limite şi al respectului pentru valorile umane dintotdeauna.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook