9 mai 2012

Țăndărică la Istanbul

Teatrul de Animație Țăndărică va fi prezent, pentru a doua oară, sâmbătă, 12 mai 2012, de la ora 19:00, la Festivalul Internațional de Păpuși de la Istanbul (Turcia), de data asta cu spectacolul pentru adulți “Candid” și cu o serie de numere muzicale din “Albă ca Zăpada”.



“Candid”, regizat de același maestru al teatrului de animație, Cristian Pepino, a adunat numeroase premii atât în țară, cât și peste hotare:
2008
• Festivalul mondial al teatrelor de marionete, ediţia a XIII-a, Praga: Premiul pentru cel mai bun regizor: Cristian Pepino.
• Festivalul Internaţional „Delfinul de aur”, Varna, Premiul pentru interpretare masculină Mihai Dumitrescu
2007
• Festivalul Internaţional de Marionete „Gulliver”, ediţia a XV-a, 2007 a obţinut Marele Premiu, Premiul pentru regie acordat lui Cristian Pepino, Premiul pentru interpretare feminină (ex-aequo) Liliana Gavrilescu, Premiul pentru interpretare masculină (ex-aequo) Mihai Dumitrescu, Premiul pentru scenografie (ex-aequo) Cristinei Pepino pentru costume şi lui Cristian Pepino pentru păpuşile şi animaţia digitală.
• Festivalul internaţional al teatrelor de păpuşi Puck, ediţia a VI-a, Cluj Napoca, Premiu pentru expresivitatea păpuşilor şi virtuozitatea mânuirii lor.

Distribuția este alcătuită din Mihai Dumitrescu, Roxana Vișan, Liliana Gavrilescu, Marin Fagu și Geo Dinescu.

„Candid” este un spectacol modern, care folosește, pe lângă mijloacele clasice ale animaţiei, și tehnica proiecţiei digitale. Este un spectacol alert, plin de culoare şi ritm, cu un limbaj amalgamat, lucru care dă o deosebită savoare.

Nuvela lui Voltaire este “citită” cu inventivitate şi umor de regizor, iar esenţa fiecărei întâmplări sintetizează de fapt ideile umaniste despre putere, libertate, iubire, război.

De asemenea, la propunerea Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul, actorii Teatrului Țăndărică vor prezenta pentru copiii comunității românești un colaj de numere muzicale cu păpuși. Trebuie menționat aportul deosebit al Institutului Cultural Român, care a sprijinit deplasarea trupei teatrului Țăndărică la prestigiosul festival de la Istanbul.

Festivalul Internațional de păpuși de la Istanbul (Turcia) este un festival independent organizat de un artist păpușar cunoscut, specializat în teatru de umbre, Cengiz Őzek (care a fost prezent și la București, acum 2 ani, la “Festivalul Bucurii pentru copii. Spectacole de colecție”) și își propune să familiarizeze publicul turc, mai ales pe cei mici, cu o gamă largă de spectacole vizuale, care să promoveze diverse stiluri de mânuire, de la cele tradiționale, la cele mai moderne. Anul acesta alături de România vor participa trupe din Franța, Spania, Cehia, Peru, Chile, Olanda, Italia, China și Singapore.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook