23 martie 2009

Tarja Turunen va concerta la Bucureşti

Soprana Tarja Turunen va cânta la Sala Palatului în 22 iunie 2009, concert ce face parte din turneul european Summer Storm 2009.


Cea mai strălucitoare stea a scenei muzicale finlandeze, remarcabila soprană Tarja Turunen a devenit într-un timp extrem de scurt una dintre cele mai cunoscute voci feminine ale muzicii rock internaţionale. Tarja a fost vocea trupei de rock simfonic Nightwish.

De-a lungul carierei sale, Tarja a reușit să unească două lumi: rock-ul și opera. Soprana a reușit să atingă echilibrul perfect între stiluri prin piese ca „Nemo” și „I Walk Alone”, hituri ce au influențat pregnant scena de rock.

Tarja s-a născut în orașul Kitee din Finlanda, a început studiile muzicale la vârsta de numai șase ani și a aprofundat școala canto începând de la 18 ani. Cât timp a fost solista și figura emblematică Nightwish, incredibila sa charismă și prezență scenică au propulsat-o pe primul loc în inimile iubitorilor de rock simfonic din întreaga lume.

În prezent, Tarja are o carieră solo de succes, marcată de albumul „My Winter Storm”, lansat în 2007. Cu noi dimensiuni adăugate stilului său special, Tarja a înregistrat muzică de film în defavoarea aranjamentelor acustice tradiționale ale muzicii rock și a creat o atmosferă sonoră specifică producțiilor cinematografice. Iar în această lume mică nu există un nume mai potrivit ca Hans Zimmer, compozitorul de film binecunoscut pentru coloana sonoră din „Gladiatorul” și „Pirații din Caraibe”. Producția a avut loc în studioul Remote Control din Los Angeles, aranjată de Slamm Andrews, sound designerul care a mixat sunetele din filmul „Familia Simpson”. Tot din categoria grea de profesioniști este și Daniel Presley, producătorul albumelor Faith No More, Jewel și The Breeders. Albumul a obținut discul de platină în Finlanda și câte un disc de aur în Rusia, Germania și Suedia. Piesa de debut „I Walk Alone”, inspirată din Requiem-ul lui Mozart, a primit critici foarte pozitive din partea presei și a fanilor, iar clipul a fost intensiv promovat pe toate canalele muzicale.

Tarja Turunen

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Tarja Turunen va concerta la Bucureşti"

  1. Simona Enache spune:

    Tarja este o mare artistă, cu o voce puternică şi frumoasă.
    Îi ascultam melodiile de pe vremea când era solista trupei Nightwish.
    Îmi place foarte mult melodia „I Walk Alone”.
    Alte trupe de rock simfonic sau gothic-simfonic,
    sunt: Epica, Lacuna Coil şi Within Temptation.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook