7 octombrie 2009

Chris Rea în concert la Bucureşti

Celebrul solist, chitarist şi pianist de origine irlandezo-italiană, Chris Rea, va susţine un concert extraordinar la Bucureşti pe data de 6 februarie 2010, la Sala Palatului, spectacolul fiind inclus în turnelul european de promovare a celui mai recent album al artistului: „Still So Far To Go – The Best Of Chris Rea”.


Considerat drept unul dintre cei mai talentaţi artişti din lume, Chris Rea impresionează prin profunzimea vocii şi a stilului său natural şi pasional, fiind renumit pentru show-uri live hipnotizante, caracterizate prin calitate, simplitate şi rafinament. Cu o carieră ce se întinde pe mai bine de 30 de ani şi cu numeroase piese devenite clasice în lumea rock-ului şi a blues-ului internaţional, Rea are la activ un portofoliu impresionant ce cuprinde nu mai puţin de 22 de albume de studio, opt albume de compilaţie, două albume înregistrate în apariţiile live şi un material cu piese apărute pe coloana sonoră a filmului „La Passion”. Chris Rea s-a lansat în anul 1978 cu albumul „Whatever Happened to Benny Santini?”, care a primit şi discul de aur, acesta fiind urmat un an mai târziu de materialul „Delitics”. Anii ’80 au adus un record în cariera artistului, Rea devenind faimos la nivel european prin lansarea a nu mai puţin de opt albume de studio. Chris Rea şi-a afirmat valoarea pe plan internaţional odată cu apariţia a două dintre cele mai de succes materiale ale anilor 1989 şi respectiv 1991: „The Road To Hell” şi „Auberge”, ambele clasându-se încă de la apariţie pe primul loc în clasamentele de specialitate din Marea Britanie. Cu vânzări de peste 30 de milioane de albume de-a lungul întregii cariere, Chris Rea a devenit un promotor şi reprezentant de marcă al culturii rock şi al blues-ului, având la activ un număr impresionant de premii, inclusiv patru discuri de aur, şase de argint şi 14 de platină!

Turneul , în cadrul căruia este inclus şi concertul pe care Chris Rea îl va susţine la Bucureşti în luna februarie, va debuta cu o serie de show-uri în Anglia şi Irlanda. Noul album va fi lansat în Marea Britanie pe 5 octombrie 2009 şi va conţine, pe lângă celebrele piese: „Fool (If You Think It’s Over)”, „On The Beach”, „Let’s Dance”, „Josephine”, „Stainsby Girls”, „The Road To Hell (Part 2)”, „Auberge”, „God’s Great Banana Skin” sau „Julia”, şi două piese noi, „Come So Far, Yet Still So Far To Go” şi „Valentino”. Primul single va fi lansat pe 28 septembrie 2009, atât în varianta fizică, cât şi în varianta digitală, balada „Valentino” urmând a apărea pe piaţă la începutul lunii decembrie a acestui an.

În cadrul turneului de la începutul anului viitor, Chris Rea va fi însoţit de Paul Casey, un tânăr şi foarte apreciat compozitor, solist şi chitarist, originar din Irlanda, despre care Rea declara că „un astfel de talent apare numai o dată la multă vreme”. Colaborarea dintre cei doi a început cu ani în urmă, atunci când Rea a ascultat un demo al tânărului. Impresionat de calităţile lui Casey, Rea a început să lucreze tot mai mult cu acesta, cel mai recent proiect fiind noul turneu „The Very Best Of Chris Rea: Still So Far To Go”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook