26 august 2021

Hope

Albumul „Hope” al multipremiatei vocaliste și compozitoare de jazz Elena Mîndru se lansează pe 27 august 2021 la nivel internațional, inclusiv în România. În cele 10 piese ale albumului, Elena cântă alături de trioul finlandez Tuomas J. Turunen (pian), Oskari Siirtola (contrabas) și Anssi Tirkkonen (tobe) și îl are ca invitat special pe virtuosul violonist polonez Adam Bałdych ale cărui intervenții creative aduc un plus de culoare și rafinament pieselor.



Albumul este produs de Eclipse Music, o casă de discuri cu o solidă reputație pe zona de jazz din Finlanda. Elena a făcut toate eforturile ca discul să fie accesibil și publicului ei din România în același timp cu publicul internațional, CD-ul fiind disponibil în rețelele de librării Librarium și Cărturești.

Albumul este publicat și în format vinyl pentru pasionații acestui suport și poate fi comandat online atât în format digital, CD, cât și LP (cu livrare începând cu data de 29 octombrie 2021) direct online.

„Hope” este al cincilea disc al artistei de jazz Elena Mîndru în care ea deține dublul rol de protagonist și lider de trupă. Piesele sunt compoziții ale lui Tuomas J. Turunen, Elena Mîndru și Adam Bałdych, versurile fiind scrise de Elena Mîndru.

Toate cele 10 piese care compun albumul includ mesaje despre nevoia acută a umanității de a redescoperi naturalețea și unicitatea ființei, expusă provocărilor contemporane aduse de globalizare, migrație, ecologie și schimbări climatice. Muzica devine limbaj universal pentru a celebra emoția și fragilitatea umanității și nevoia ființei de a comunica.

Piesele au fost înregistrate live la studiourile Sibelius Academy Kallio Kuninkala din Järvenpää, în Finlanda. Lansarea a fost precedată de trei single-uri: „Foliage”, „Hay Moon” și „Run Away”.

HGF, Mannheimer Morgen (DE):

Elena Mîndru are ceva divin, care chiar se poate percepe când cântă. Până și atunci când vocea face salturi cu intervale largi, își păstrează siguranța și eleganța. Controlul ei vocal este imens.

Ulrich Olshausen, Frankfurter Allgemeine Zeitung (DE):

Adam Bałdych are, fără nicio îndoială, cea mai tare tehnică dintre toți violoniștii de jazz în viață în momentul de față. Ne putem aștepta la orice de la el.

Elena Mîndru este una dintre cele mai titrate și premiate voci din generația română de tineri muzicieni de jazz. Plecată de pe băncile Academiei de Muzică din Cluj, ea trăiește și profesează în Finlanda și este actualmente doctorandă în cadrul Departamentului de Jazz al Sibelius Academy din Helsinki, pe tema spectrografiei și esteticii sunetului vocii de jazz. În plus, urmează un MBA în management cultural la Kajaani University of Applied Sciences.

Elena a câștigat numeroase premii, inclusiv foarte prestigiosul Montreux Jazz Voice Competition. A lansat până în prezent 4 albume: „Romanian Christmas Stories” (2012), „Evening in Romania” (2014), „Quartphonic” (2016), „Folkloric Moods” (2019).

Elena Mîndru a fost aleasă director executiv permanent al Oulun Musiikkijuhlat, unul dintre festivalurile cele mai importante din Finlanda. Începând din ianuarie 2021, ea a fost prima româncă care a coordonat acestă organizație culturală activă pe tot parcursul anului. Programul festivalului de muzică din Oulu include producții naționale și internaționale și artiști rezidenți din diferite genuri de muzică, îmbinând concerte de muzică clasică cu cele de jazz și world music.

Elena Mîndru este în perioada august-octombrie 2021 artist rezident la Cité Internationale des Arts Paris ca bursier al Institutului Cultural Român.

Elena Mîndru (foto Andrei Budescu, 2020)
SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook