25 iulie 2013

Sunt o babă comunistă – şi în cinematografe

Reputatul regizor Stere Gulea revine pe marile ecrane din 23 august 2013, odată cu lansarea în cinematografe a comediei „Sunt o babă comunistă”, care îi va aduce în rolurile principale pe Luminița Gheorghiu, Marian Râlea și Ana Ularu.



La aproape un sfert de secol de la capodopera cinematografică „Moromeții”, regizorul Stere Gulea reia colaborarea cu directorul de imagine Vivi Dragan Vasile și actrița Luminița Gheorghiu, cea care interpretează rolul principal din comedia „Sunt o babă comunistă”.

Povestea filmului „Sunt o babă comunistă” este o adaptare după bestseller-ul omonim scris de Dan Lungu. Cartea a înregistrat un real succes atât în țară, cât și în străinătate, fiind tradusă în 10 limbi de circulație internațională. Mai mult decât atât, în 2008 Dan Lungu a fost dublu nominalizat la prestigioasele premii Jean Monnet din Franta, devenind astfel primul român care a intrat pe lista scurtă a acestei competiții.

Scenariul semnat de Lucian Dan Teodorovici si Stere Gulea reproduce atmosfera din carte si păstrează nota umoristică a romanului, dar, în același timp, îi conferă filmului unicitate și originalitate. Regizorul Stere Gulea declară că „desi aparent s-ar putea spune că nu s-a păstrat foarte mult din carte, la o analiză mai atentă, se poate constata că filmul redă cu fidelitate o mare parte a acțiunii din roman”.

Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook