24 octombrie 2014

Dan Lungu lansează romanul „Sunt o babă comunistă!” în limba norvegiană

Pe 5 noiembrie 2014, la Oslo, are loc lansarea volumului „Jeg er ei kommunistkjerring” („Sunt o babă comunistă!”) de Dan Lungu, în prezenţa autorului. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Stockholm şi se desfăşoară în colaborare cu editura Bokvennen, cea care a publicat traducerea în norvegiană a volumului, şi Ambasada României în Regatul Norvegiei. E.S. domnul Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Regatul Norvegiei, va vorbi în deschiderea evenimentului.

În cadrul lansării, Dan Lungu va purta un dialog cu traducătorul romanului, Steinar Lone, despre contextul care a condus la apariţia poveştii, despre povestea scrierii romanului şi despre procesul traducerii. La final, scriitorul român va răspunde întrebărilor publicului prezent.

Dan Lungu este unul dintre cei mai traduşi scriitori români contemporani. Romanul său „Sunt o babă comunistă!” a fost tradus în 11 limbi străine şi ecranizat în 2013 de regizorul Stere Gulea. Versiunea franceză a cărţii a fost dublu nominalizată la Premiile Europene Jean Monnet, Franţa 2008, iar versiunea poloneză a fost nominalizată la Premiul pentru literatura central-europeană „Angelus”, 2011.

Dan Lungu este, de asemenea, autorul cunoscutelor romane „Raiul găinilor” (Polirom, 2004), „Cum să uiți o femeie” (Polirom, 2009) și „În iad toate becurile sînt arse” (Polirom, 2011), precum și a mai multor volume de teatru și proză scurtă. Recent i-a apărut romanul „Fetița care se juca de-a Dumnezeu”.

Dan Lungu este conferențiar dr. la Catedra de Sociologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, director al Muzeului Literaturii Române din Iași și al festivalului internațional de literatură FILIT.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook