15 iulie 2009

Revolutionary Road

Revolutionary Road„, primul şi cel mai premiat roman al scriitorului american Richard Yates, a apărut la Editura Vellant, în traducerea lui Bogdan Perdivara.

Romanul a fost redescoperit de cititori în anul 2008, în special datorită ecranizării „Nonconformiştii” („Revolutionary Road”), în regia lui Sam Mendes. Filmul, primit foarte bine atât de public, cât şi de critici, îi are în rolurile principale pe Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet şi a fost nominalizat la Oscar, Globul de Aur şi Premiile BAFTA.


Inclus în 2005 de revista Time pe lista celor mai bune romane de limba engleză din 1923 până în prezent, „Revolutionary Road” spune povestea destrămării unei căsnicii. Un cuplu frumos, talentat şi promiţător, Frank şi April Wheeler sunt plictisiţi de lumea monotonă a suburbiei şi visează să-şi schimbe viaţa. Richard Yates surprinde cu luciditate şi fineţe cum decizia celor doi de a-şi urma visul duce la trădare şi tragedie.

Romanul „Revolutionary Road” a primit elogiile presei şi ale mediului literar, fiind lăudat de mari nume ale literaturii contemporane, precum Nick Hornby, Julian Barnes, Tennessee Williams sau Kurt Vonnegut.

Richard Yates s-a născut în 1926, în Yonkers, New York. La numai 3 ani părinţii divorţează, el şi sora sa rămânând în grija mamei. A servit în armata americană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a scris texte publicitare pentru Remington Rand Corporation şi, pentru o scurtă perioadă în anii ’60, a scris discursurile senatorului Robert Kennedy. „Revolutionary Road” este primul său roman, nominalizat în 1962 la National Book Award. Este autorul a încă opt lucrări, printre care romanele „A Good School”, „The Easter Parade” şi „Disturbing the Peace”. A mai scris şi două colecţii de nuvele, „Eleven Kinds of Loneliness” şi „Liars in Love”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook