1 septembrie 2011

Mildred Pierce

HBO prezintă în premieră miniseria originală „Mildred Pierce”, nominalizată la 21 premii Emmy 2011, printre care Cea mai bună miniserie sau film TV şi Cea mai bună actriță într-o miniserie sau film TV (Kate Winslet).

„Mildred Pierce”, cu Kate Winslet în rolul principal, dă viaţă memorabilului personaj creat de James M. Cain în romanul omonim din 1941. Această dramă în cinci părţi spune povestea unei femei independente, proaspăt divorţată, ce se străduieşte să-şi facă un viitor pentru sine şi familia sa în timpul Marii Depresiuni. Povestea analizează imensul devotament al lui Mildred faţă de veşnic nemulţumita sa fiică, Veda, precum şi relaţiile complexe cu bărbaţii egoişti din viaţa ei.Miniseria regizată de Todd Haynes e produsă de Killer Films şi John Wells Productions pe baza romanului omonim semnat de James M. Cain. Scenariul a fost scris de Todd Haynes şi Jon Raymond, iar filmul e produs de Todd Haynes, Pamela Koffler, Christine Vachon, John Wells şi Ilene S. Landress.

„Acţiunea din Mildred Pierce are loc în timpul Marii Depresiuni” – explică Todd Haynes – „dar explorează criza prin intermediul clasei de mijloc şi a problemelor acesteia: mândria, statutul social, efortul depus pentru a păstra acest statut. Totul seamănă foarte mult cu chinurile prin care trece astăzi lumea.”

„Din nu ştiu ce motiv m-am gândit la Kate Winslet încă de când am citit cartea” îşi aminteşte Todd Haynes. „N-o cunoscusem niciodată pe Kate. Nu mai lucrasem cu ea. Şi cât am citit, nu mi-am putut-o scoate din cap. Mi s-a părut că e singura actriţă capabilă să joace acest rol. Când am scris scenariul, Kate a devenit un soi de forţă creatoare.”

Reputaţia lui Todd Haynes şi lipsa lui de previzibilitate creativă au atras-o pe Kate Winslet în proiect. Actriţa declara: „Todd e un mister. Modifică tot timpul totul, face mereu ceva diferit, îşi surprinde mereu publicul şi îşi asumă riscuri. Am simţit că modul lui de a gândi şi de a face lucrurile merge mână în mână cu modul meu de a gândi şi de a face lucrurile – ne asumăm riscuri şi nu refuzăm confruntările.”

În acestă miniserie mai joacă Guy Pearce, James LeGros, Melissa Leo, Brían F. O’Byrne şi Evan Rachel Wood, precum şi Mare Winningham, Morgan Turner şi Hope Davis.

Distribuţia

Kate Winslet (care o interpretează pe Mildred Pierce), de 6 ori nominalizată la Oscar şi laureată în 2009 pentru rolul din „The Reader”, a mai câştigat două Globuri de Aur în 2009, unul pentru rolul principal în „Revolutionary Road” şi unul pentru rolul secundar în „The Reader”. Laureată a Premiilor SAG pentru „The Reader” şi „Sense and Sensibility”, Kate Winslet a mai jucat în „Titanic”, „Finding Neverland”, „The Holiday”, „Little Children”, „Eternal Sunshine of the Spotless Mind”, „Iris”, „Enigma”, „War Game”, „Quills” şi „Heavenly Creatures”. Viitoarele sale filme sunt „Contagion”, în regia lui Steven Soderbergh, şi „God of Carnage”.

Guy Pearce (care îl interpretează pe Monty Beragon) are o filmografie impresionantă, începută cu excepţionalul rol din 1994 în „The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert”. Recent, Pearce a jucat în „The King’s Speech”, pentru care a fost nominalizat la BAFTA la categoria rol secundar. Pearce a mai jucat în „The Hurt Locker” (filmul premiat cu Oscar), „Animal Kingdom”, „The Road”, „I Am You”, „Bedtime Stories”, „Traitor”, „Factory Girl”, „First Snow”, „The Proposition”, „The Time Machine”, „The Count of Monte Cristo”, „Memento”, „Rules of Engagement”, „Woundings” şi „L.A. Confidential”, pentru care a primit premiul SAG pentru întreaga distribuţie. Curând, Pearce va putea fi văzut în „The Hungry Rabbit Jumps”, „Lock Out” şi „Don’t Be Afraid of the Dark”.

Evan Rachel Wood (care o interpretează pe Veda Pierce) a obţinut multiple nominalizări pentru rolul din „Thirteen”, printre care Globul de Aur, SAG, Asociaţia Criticilor de Film de Televiziune şi MTV Movie Awards. Ea a câştigat un premiu Prism pentru debut, acordat de Asociaţia Criticilor din Las Vegas şi Phoenix. Evan Rachel Wood a mai jucat în „Whatever Works”, „The Wrestler”, „Across the Universe”, „Running with Scissors”, „The Upside of Anger”, „The Missing”, „Practical Magic” şi „The Conspirator”. Recent a jucat şi în serialul HBO de mare succes „True Blood”. Pe micul ecran a mai apărut în „CSI: Crime Scene Investigation”, „The West Wing”, „Once and Again”, „Touched by an Angel” şi „The Profiler”.

Melissa Leo (care o interpretează pe Lucy Gessler) a primit de curând Premiul Oscar pentru rolul secundar din „The Fighter”, rol pentru care a mai primit şi Globul de Aur, premiul SAG, premiul Asociaţiei Criticilor de Film de Televiziune şi al Asociaţiei Criticilor din New York. A mai fost nominalizată la Oscar şi la Premiile SAG şi pentru rolul din „Frozen River”, pentru care a primit, printre multe altele, şi premiul Independent Spirit. Leo a primit un premiu pentru întreaga distribuţie alături de colegii din „21 Grams”, Benicio del Toro şi Sean Penn. Recent a jucat în „Conviction”, alături de Hilary Swank şi Sam Rockwell, şi în „Welcome to the Rileys”, cu James Gandolfini şi Kristen Stewart. A mai apărut în „The Three Burials of Melquiades Estrada”, cu Dwight Yoakam şi Tommy Lee Jones, şi în „Hide and Seek”, cu Robert De Niro. Melissa Leo va putea fi văzută în „Red State”, film scris şi regizat de Kevin Smith, şi în „Seven Days in Utopia”. Pe micul ecran a apărut în serialul HBO „Treme” şi a jucat rolul detectivului Kay Howard în „Homicide: Life on the Street”.

James LeGros (care îl interpretează pe Wally Burgan) va juca curând alături de Drew Barrymore şi John Krasinski în „Everybody Loves Whales”. A mai apărut în „Zodiac”, „Vantage Point”, „Psycho”, „Enemy of the State”, „Living in Oblivion” şi „Drugstore Cowboy”. Pe micul ecran a apărut în „Mercy”, „Sleeper Cell”, „Law & Order”, „ER” şi „Ally McBeal”.

Brían F. O’Byrne (care îl interpretează pe Bert Pierce) a fost laureat cu Tony pentru „Frozen” şi a primit patru nominalizări la acelaşi premiu pentru „The Beauty Queen of Leenane”, „The Lonesome West”, „Doubt” şi „The Coast of Utopia”. A jucat în filme precum „Brooklyn’s Finest”, „The International”, „Before the Devil Knows You’re Dead”, „No Reservations”, „Bug”, „The New World”, „In an Instant”, „Million Dollar Baby”, „The Blackwater Lightship”, „Easy”, „Intermission”, „The Mapmaker” şi „Bandits”. La televiziune a apărut în serialul HBO „Oz”, dar şi în „FlashForward”, „Brotherhood”, „The American Experience: Alexander Hamilton” şi „Law & Order: SVU”.

Morgan Turner (care o interpretează pe tânăra Veda Pierce) a apărut în „Remember Me”, „The Answer Man” şi „Invincible”. Pe micul ecran a putut fi văzută în „Mercy” şi „Inseparable”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook