20 august 2013

Capcana minţii

Eric McCormack (care a jucat și în producția „Will & Grace”, recompensată cu premiul Emmy) este protagonistul unui nou serial dramatic, în care nimic nu este ceea ce pare. „Capcana minții” („Perception”), care a debutat în 2012 în SUA și s-a bucurat de succes, vine la Universal Channel luni, 2 septembrie 2013, de la ora 22:00, fiind difuzat săptămânal.



În „Capcana minții” („Perception”), Eric McCormack îl joacă pe Dr. Daniel Pierce, un excentric profesor de neuroştiinţă, care are schizofrenie paranoică şi care e recrutat de FBI pentru a ajuta la rezolvarea cazurilor complexe. Pierce cunoaşte foarte bine comportamentul uman şi înţelege perfect cum funcţionează mintea umană. Are şi o capacitate ireală de a sesiza modele şi a privi dincolo de emoţiile conştiente ale celor din jur, pentru a vedea ce se acunde în spatele lor.

Mintea lui Pierce este strălucită, dar şi grav afectată. Se luptă cu halucianţii şi imagini paranoice ireale, cauzate de schizofrenie. În mod ciudat, Daniel Pierce consideră că unele dintre halucianţiile sale sunt un dar. Câteodată îi permit să facă legături pe care nu le poate procesa conştient. Alteori, halucianţiile devin cel mai mare blestem al său, împingându-l spre comportamene iraţionale şi potenţial periculoase.

Din cauza stării sale mintale şi a personalităţii lui neconvenţionale, Daniel Pierce nu are prieteni apropiaţi şi nici o relaţie intimă, mult-dorită. Este în elementul lui doar când rezolvă un puzzle complicat sau un mesaj codat. Dar în situaţii care îi sunt străine poate fi rapid copleşit şi doar melodia lui preferată şi un rebus pot repara situaţia.

Rachael Leigh Cook joacă rolul agentului FBI Kate Moretti, fosta studentă a lui Pierce, care îl roagă să o ajute la anumite cazuri. Spre deosebire de colegii ei, Kate este dispusă să privească dincolo de ciudăţeniile lui Daniel. În viaţa acestuia mai există şi Max Lewicki (interpretat de Arjay Smith), care îi este asistent universitar. Principala lui menire e aceea de a-l ţine pe Pierce în frâu şi concentrat la ceea ce are de făcut, fie că asta înseamnă corectarea lucrărilor studenţilor sau alegerea hainelor pe care le va purta a doua zi. Natalie Vincent (interpretată de Kelly Rowan) este cea mai bună prietenă a lui Daniel, care îi este egală la nivel intelectual. În plus, premiatul actor LeVar Burton (cunoscut din „Rădăcini”, „Star Trek: Generaţia următoare”) interpretează rolul lui Paul Haley, decanul universităţii şi prieten cu Pierce.

Despre distribuţie

Eric McCormack (care îl interpretează pe Dr. Daniel Pierce) s-a născut în Toronto şi şi-a petrecut tinereţea în diverse teatre canadiene, jucând cinci stagiuni la Festivalul de teatru Stratford. A debutat pe Broadway în rolul principal din „The Music Man”, a fost cap de afiş la premiera americană a piesei „Some Girl(s)” de Neil LaBute, iar primăvara aceasta a revenit la New York, în piesa „The Best Man” a lui Gore Vidal, alături de James Earl Jones şi Angela Lansbury.

Rolurile sale pe marele ecran includ „Alien Trespass”, filmul cult „Free Enterprise”, „My One and Only” (alături de Renée Zellweger) şi „Surorile” (pentru care el şi Maria Bello au câştigat premii actoriceşti la Festivalul de Film de la Atlanta). Recent a jucat în „Barricade” şi „Knife Fight” (alături de Rob Lowe).

Pe micul ecran, McCormack a jucat în nenumărate seriale, miniserii sau filme TV în ultimii 20 de ani. Cele mai importante sunt „Germenul Andromeda”, „Inimi de împrumut”, „Trust Me” (de la TNT), „Cine este Clark Rockefeller?” (unde a avut rol principal), „Aventurile Christinei” şi „Lonesome Dove: The Outlaw Years” (în care a jucat timp de două sezoane rolul Col. Clay Mosby). Dar cele 8 sezoane în pielea lui Will Truman în sitcomul NBC premiat cu Emmy „Will şi Grace” i-au adus un Premiu Screen Actor’s Guild, 5 nominalizări la Globul de Aur şi un Emmy pentru rol principal masculin într-un serial de comedie. Înainte de rolul principal şi cel de co-producător al serialului „Capcana minții”, McCormack a co-produs serialul „Agenţia matrimonială” şi episodul-pilot al serialului TNT „Imperfect Union”.

Eric McCormack a fost gazda Saturday Night Live şi a Premiilor VH-1 Music Awards şi a cântat imnurile naţionale ale SUA la NHL All-Star Game. În 2010, a primit o stea pe Walk of Fame-ul canadian. Momentan îşi împarte timpul între Los Angeles şi Vancouver, alături de Janet, cu care este căsătorit de 14 ani, şi băiatul lor, Finnigan.

Rachael Leigh Cook (care o interpretează pe Kate Moretti) a avut o apariţie memorabilă în reclama anti-heroină din 1998, în care făcea praf un ou cu o tigaie (spunând „Acesta e creierul tău…”), care i-a adus primul ei rol principal, în comedia pentru adolescenţi „O fată minunată” (distribuită de Miramax), în care a jucat alături de Freddie Prinze Jr. Apoi, Rachael Leigh Cook şi-a folosit talentul comic pentru rolul principal al lui Josie McCoy în pelicula „Josie and the Pussycats”, în care a jucat alături de Parker Posey şi Rosario Dawson.

Rachael Leigh Cook a fost colegă cu Hilary Swank şi Colin Hanks în comedia neagră „11:14” (distribuită de New Line) şi cu Sylvester Stallone în „Recuperatorul”. A mai jucat în „The Big Empty”, cu John Favreau, şi în comedia romantică „Idile de salon”, cu Josh Hartnett. În „Trăieşte-ţi viaţa”, a fost versiunea tânără a personajului lui Holly Hunter. Iar în „Casa tuturor posibilităţilor”, a jucat-o în tinereţe pe Jackie-O (personaj interpretat de Parker Posey). Recent, a jucat în filmul Warner Bros. „Nancy Drew”, în care personajul ei, Jane Brighton, este central celui mai important caz al lui Nancy Drew.

Pe micul ecran, Rachael Leigh Cook a fost Clara Wheeler în premiata miniserie TNT „Călători pe Pământul Făgăduinţei”. A avut un rol recurent şi în serialul de succes „Agenţia Psych”. Cook locuieşte în Los Angeles cu soţul ei, actorul Daniel Gillies, şi cu cei trei câini şi două pisici ale lor.

Arjay Smith (care îl interpretează pe Max Lewicki) este cunoscut pentru rolul din blockbusterul „Unde vei fi poimâine?” şi pentru cel al cadetului Finley din premiatul sitcom „Malcolm in the Middle”. În plus, a apărut în filmele „O duminică de pomină” şi „Be Kind Rewind” şi a avut roluri episodice în seriale ca „24” şi „Saving Grace” (de pe TNT).

Arjay Smith şi-a început cariera cu rolul simpaticului extraterestru din serialul „The Journey of Allen Strange”. Printre apariţiile sale în reclame celebre se numără cea din reclama Snickers cu Aretha Franklin şi Liza Minnelli, în care era şoferul maşinii. În ianuarie 2011, a apărut în reclama Doritos care a avut premiera în timpul Super Bowl.

Kelly Rowan (care o interpretează pe Natalie Vincent) a devenit cunoscută fanilor de seriale TV în urma rolului lui Kirsten Cohen din serialul de succes „Rebel în California”, care i-a adus un Premiu Prism pentru rol principal feminin. Recent a jucat în filmul TV „Cyberbully”. A mai jucat în serialele TV „Flashpoint”, „CSI – Crime şi investigaţii”, „CSI: Miami” şi „Pulsul oraşului”.
Pe micul ecran, Rowan a jucat în filmele „Distracţia mă omoară”, „Omul care a salvat Crăciunul”, „It’s a Girl Thing”, „Adevărul despre Jane”, „Shattered Trust” şi „Anya’s Bell”. Pe marele ecran, Rowan a putut fi văzută în thrillerul „187”, alături de Samuel L. Jackson, dar a apărut şi în filmele „Jack and Will vs. the World”, „Asasini”, „Hook” şi drama „Mount Pleasant”. Rowan a studiat teatrul la şcoli celebre, ca British American Drama Academy şi Neighbourhood Playhouse. Momentan locuieşte în Los Angeles.

Despre producători

Ken Biller (creator/producător executiv) a scris, produş, şi/sau regizat peste 300 de ore de show-uri TV pentru majoritatea studiourilor şi posturilor de televiziune importante. Printre numeroasele sale producţii se numără (ca producător executiv şi scenarist principal) „E-Ring”, cu Benjamin Bratt şi Dennis Hopper; „Six Degrees”, cu Hope Davis şi Campbell Scott; „Star Trek: Voyager”, cu Kate Mulgrew. Biller a fost şi co-producător executiv al serialelor „Vieţi de cinci stele”, „Smallville” şi „Îngerul întunecat”. Recent a fost producător executiv şi scenarist principal la serialul fanastic „Legenda căutătorului”, pe care l-a realizat pentru televiziune. Acesta a fost difizuzat în peste 120 de ţări din întreaga lume. Biller mai are şi alte proiecte în curs la ABC. A absolvit Şcoala Americană din Elveţia şi Universitatea Brown.

Mike Sussman (creator/co-producător executiv) şi-a început cariera atunci când a fost angajat ca scenarist pentru cunoscutul serial de televiziune produs de Paramount, „Star Trek: Voyager”. A lucrat pentru aceastăproducție timp de cinci ani și a fost promovat ca producător al spin-off-ului “Star Trek: Enterprise”.
Sussman a mai lucrat și pentru alte producții tv, printre care “Threshold”, pentru CBS/Paramount și “Legend of the Seeker”, produs de Sam Raimi și ABC Studios. Născut la Philadelphia, Sussman a început să scrie de la o vârstă fragedă și a câștigat un premiu oferit de Columbia University, pentru o rubrică pe care o scria în ziarul liceului. După câțiva ani, s-a mutat la Hollywood, unde a lucrat ca scenarist și producător pentru „Prime Nine News”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook